Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Camera de supraveghere video, un moft sau ceva necesar?

Camera de supraveghere video, un moft sau ceva necesar?

camera supraveghereDupă ce aranjă cu dosul palmei cutele cearșafului și potrivi cu grijă cele două perne pufoase astfel încât ca să nu o doară prea rău spatele, luă laptopul de pe noptiera de lângă pat și îl porni nerăbdătoare. Cel care a inventat computerele a fost băiat destept, dar cel care a venit cu ideea de camere de supraveghere exterior, a fost și mai deștept decât primul. Cel puțin ea era foarte mulțumită, la fel și băiatul ei cel mare, că el i-o cumpărase și o montase în fața ușii de la intrare. Îi cumpărase și laptopul acela mic și ușor, îi instalase și câteva jocuri, numai ca să nu se plictisească singură în casă. Avea și internet ca să poată vorbi cu băiatul cel mic și cu nepoții.

Dar ea era fascinată programul cu ajutorul căruia putea să vadă ce vedea camera de supraveghere, ba chiar și înregistrările pe care le făcea, nu o interesau jocurile. Nici nu bănuia fiu-su ce fericită era atucni când putea să urmărească pe toți vecinii de pe scara blocului, când veneau acasă și cu cine, care își luase frigider nou și cine își cumpărase mobilă în sufragerie. Gata, trecuse epoca vizorului! Cu ajutorul tehnologiei era mai informată ca pe vremuri și nici nu mai trebuia să stea ore  întregi la pândă lângă ușă, chircită pe scaun. Ei, atunci era mai tânără, abia ieșise la pensie, dar acum se ridica cu greu din pat, nu mai putea să urmărească vecinii prin vizor. Genială invenție camera asta, domnule!

O deranja totuși ceva. Fiul ei venea să o viziteze de câteva ori pe săptămână și de fiecare dată se enerva când găsea camera de supraveghere orientată în altă direcție, nu așa cum o lăsase el. Și după ce pleca fiu-su ea era nevoită să iasă în fața ușii și cu coada de la mătură să aranjeze camera în direcția care dorea ea, nu cum credea fiu-su că e mai bine. Cu toate că a încercat de câteva ori să îl convingă că pe ea nu o deranjează, nu avusese sorți de izbândă și nu mai insistase, nu care cumva să intre fiu-su la bănuieli și să își dea seama cu ce se îndeletniceșlte ea pe ascuns.

Eh, dar efortul ei era răsplătit din plin când avea norocul să prindă vre-o scenă demnă de povestit și de arătat celor două vecine cam de o vârstă cu ea, care o vizitau în fiecare dimineață la cafea. Știa ea prea bine că cele două cotoroanțe nu veneau de dragul ei sau a cafelei și mai știa că o bârfeau și că erau invidioase pe ea. Ele nu aveau camere de supraveghere montate în locuri strategice și nu prea erau la curent cu tot ce se întâmplă pe scară, de aceea o vizitau și o lingușeau în fiecare dimineață. Dar ei nu îi păsa, era fericită să fie în centrul atenției și să audă exclamațiile de uimire ale vecinelor ei.

Sper că ați înțeles că povestea aceasta este o glumă și că nici o vecină de pe scara blocului unde locuiesc eu nu are montată o cameră de supraveghere video pentru exterior, sau cel puțin nu am văzut eu, că nu sunt la curent cu se îndeletnicesc vecinii mei. Dar ideea unui sistem de supraveghere este una foarte bună. Nu pentru a spiona vecinii, logic, ci pentru a ne simți în siguranță în locuințele noastre. Prezența unei camere video montate la exterior are un rol infibator asupra potențialilor infractori, dacă sunt montate într-un loc vizibil, dar în același timp inaccesibil. Mai mult, sistemul de supraveghere video poate fi combinat cu o alarmă, pentru a fi mult mai eficient.

Urmăriți videoclipul de mai jos până la sfârșit, chiar merită văzut! Chiar dacă este doar o reclamă la camerele video de supraveghere, pe mine m-a impresionat mesajul transmis.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.