Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Ce trebuie să știți despre cursurile de pregătire profesională acreditate în țara noasră și în spațiul UE

Ce trebuie să știți despre cursurile de pregătire profesională acreditate în țara noasră și în spațiul UE

cursuri autorizateDacă aveți nevoie și doriți să urmați un curs de calificare sau de inițiere și perfecționare în orice domeniu de activitate, înainte de a vă înscrie și de a participa la curs este necesar să vă asigurați că respectivul curs este autorizat și după ce îl veți absolvi veți primi un certificat de absolvire sau calificare valabil, recunoscut la atât la nivel național și în cadrul Uniunii Europene. Acest aspect este foarte important și este principalul criteriu de care trebuie să țineți cont atunci când sunteți în căutarea unui curs de calificare și nu cel al prețului acestuia. Dacă doriți să vă chimbați locul de muncă sau să găsiți un job bine plătit în altă țară, un curs autorizat vă oferă un avantaj în plus la angajare.

O diplomă de calificare obținută în urma absolvirii unui curs autorizat pentru o anumită specializare poate fi cel mai important criteriu după care se ghidează angajatorii în procesul de selectare și departajare a candidaților în vederea ocupării unor locuri de muncă care necesită clificare și cunoștințe specifice într-un anumit domeniu.

Cele mai căutate cursuri de calificare la CPP Alexander’s

  • curs baby sitter – durata 3 luni, preț 345 lei, calificare nivel 1
  • curs îngrijire bătrâni la domiciliu – durata 2,5 luni, preț 345, calificare nivel 1
  • curs administrator pensiune turistică – durata 4,5 luni, preț 715 lui, calificare nivel 2
  • curs lucrător hotelier –  durata 2,5 luni, preț 345 lei, calificare nivel 2
  • curs bucătar – durata 4 luni , preț 345 lei, calificare nivel 2
  • curs ospătar – durata 4 luni, preț 345 lei, calificare nivel 2
  • curs frizerie – durata 2,5 luni, preț 465, calificare nivel 1
  • curs manichiură/pedichiură – durată 2,5 luni, preț 465 lei, calificare nivel 1
  • curs gardă de corp – durata 1 lună, preț 245 lei
  • curs tâmplar – durata 4 luni , preț 555 lei, calificare nivel 2

În ultimii ani, din cauza crizei economice care a afectat multe tări din întreaga lume, foarte mulți români și-au pierdut locurile de muncă și au fost nevoiți să se recalifice pentru a obține o specializare într-un alt domeniu de activitate și mulți și-au găsit un job mult mai bine plătit în străinătate. Foarte multe femei s-au angajat la familii din alte țări ca baby sitter sau ca îngrijitoare de bătrâni la domiciliu. Deși la prima vedere aceste joburi nu necesită prea multe cunoștințe de specialitate sau un nivel de calificare ridicat, realitatea este alta. Pretențiile angajatorilor au crescut an de an și din această cauză cursurile de calificare cele mai frecventate sunt: cursuri îngrijire bătrâni la domiciliu și cursuri baby sitter – acreditate de Ministerul Educației și de Ministerul Muncii.

Orice persoană din România sau din străinătate (cu domiciliul/reședința în țară) poate lucra ca și bonă cu contract de muncă sau ca persoană fizică autorizată, conform Legii 167/2014. Persoana respectivă trebuie să locuiască în aceeași localitate unde are domiciliul copilul de care trebuie să aibă grijă, să fie sănătoasă din punct de vedere medical (conform certificatului medical) și psihologic (conform raportului de specialitate), să nu aibă antecendente penale (conform certificatului de cazier judiciar), să nu sufere de boli cronice transmisibile, să nu fie dependentă de substanțe psihotrope sau stupefiante, să nu fie decăzută din drepturile părintești și să nu locuiască cu persoane condamnate.

Calificarea în această profesie (bonă) se dovedește cu certificatul obținut conform prevederilor Ordonanței Guvernului nr.129/2000 sau cu diplomă, certificatul sau alt titlu de bonă recunoscute sau echivalente conform prevederilor Legii 200/2004, iar certificatul medical, raportul de specialitate și cazierul judiciar trebuie să fie actualizate anual.

cursuri de calificare CPP Alexander's

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.