Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cu sau fără aviziere pe scara blocului?

Cu sau fără aviziere pe scara blocului?

avizierMi se întâmplă de multe ori ca la prima oră a dimineții să mă apuc de scris pe blog. Nu fac asta în fiecare zi, de obicei îmi sorb pe îndelete cafeaua și mai citesc ce au scris alți bloggeri, mai inspirați decât mine, cei care nu au suferit de căldură și au rezistat eroic în fața computerului și au apăsat pe taste cu foc. Am de scris un articol despre aviziere și chiar nu am nici o idee cum să încep și ce să zic, deși la prima vedere nu este un subiect dificil. Toată lumea stie ce este un avizier, nu cred că există cineva (mă refer la cei care locuiesc la bloc) care să nu se fi oprit niciodată în fața unuia ca să citească ce scrie pe hartia din spatele geamului.

Nu mă refer la avizierul cel mare unde cel/cea de la asociația de proprietari afișează în fiecare lună tabelul cu ce avem de plătit pentru ce am consumat (căldură, apă, etc), că în fața lui se oprește toată lumea, cel puțin odată pe lună. Deși mă enervează când îl văd, pentru că îmi aduce aminte că trebuie să fac un drum până la sediul asociației și să scot ceva bani din buzunar în fiecare lună, admit că este util și că locul lui este acolo. Celelalte aviziere care sunt puse pe pereții de la intrarea pe scară mă enervează și din punctul meu de vedere nu au ce căuta acolo.

La intrarea în scara blocului unde locuiesc, în afară de avizierul unde este afișat tabelul despre care am scris mai sus, mai sunt prinse de pereți încă vre-o trei aviziere, fiecare de mărimi diferite, confecționate rudimentar (o ramă de lemn care susține o bucată de stică), în spatele cărora unul din locatarii de pe scară (nu știu cine anume, dar am o bănuială) pune articole decupate de prin ziare sau foi scrise cu mâna care conțin proverbe, sfaturile Ludmilei (cine o mai fi și asta?) și chiar pilde din biblie. Pe mine chiar nu mă interesează ce este afișat și cred că nici pe ceilalți locatari, dar vecinului care pune toata această maculatură pe pereți se pare că îi face o deosebită plăcere această activitate.

Înainte de a începe să scriu acest articol m-am gândit că ar fi amuzant să fac câteva poze cu avizierele de la scara noastră și chiar am făcut câteva, dar după ce le-am descarcat de pe smartphone și le-am studiat cu atenție, am renunțat la idee, chiar nu are rost. În afară de faptul că avizierele (inclusiv cel mare din metal unde se afisează tabelul de la asociație, cu anunțuri privind data și locul desfășurării ședințelor organizate de asociația de proprietari și cel cu numele locatarilor de pe scară) arată deplorabil, nu merită efortul de a prelucra pozele astfel încât să nu se observe pereții scorojiți și murdari pe care sunt prinse aestea. Pe de altă parte, dacă mă trezesc cu o reclamație din partea vecinului din cauză că am pus pe blog poze cu afișe care conțin creațiile lui, chiar dacă sunt copy-paste? Totul este posibil, așa că zic pas de data aceasta.

Nu înțeleg de ce pe niciun locatar nu îl deranjează situația aceasta și nu propune să se înlocuiască avizierele inestetice și cutiile poștale vechi și din lemn cu altele, simple și moderne? Poate din cauză că o astfel de comandă ar presupune să scoată un ban în plus din buzunar? Acesta ar fi singurul motiv, cred eu. Dacă ar fi după mintea mea eu aș propune ca asociația să facă o pagină web care să conțină tot ce interesează pe locatari: anunțuri, tabele de tot felul, calculele detaliate ale consumului de apă, de curent, de gaz și de ce o mai fi, propuneri de renovare și modernizare și chiar un forum pentru discuții aprinse între locatari. Din păcate așa ceva nu se va întâmpla prea curând și chiar dacă, să zicem că cineva ar face un astfel de gest, tare mi-e teamă că pagina va fi accesată numai de cei tineri, care sunt obișnuiți cu mediul online.

Cutii_postale_cu_avizier_cutieposta.ro_

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.