Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Simptome, diagnostic și tratament în cazul atritei reumatoide

Simptome, diagnostic și tratament în cazul atritei reumatoide

artitra operatiiArtrita reumatoidă (AR) este o boală autoimună, adică sistemul imunitar, care de obicei protejează organismul, ajunge să lupte împotriva corpului). Artrita reumatoidă este o inflamație a articulațiilor și afectează celulele care alcătuiesc țesutul sinovial, acesta devenind inflamat și edemețial. Această boală poate afecta orice articulație, dar se observă mai bine atunci când afectează articulațiile degetelor de la mâini. Inflamația se poate întinde și la ligamentele din vecinătate (deformare și instabilitate) sau la tendoane, ducând la elongarea, tensionarea și ruperea acestora.

Simptomele artritei reumatoide localizate la mână

Primele semne, care nu sunt caracteristice numai acestei boli, sunt durerea articulațiilor, oboseala, scăderea în greutate și starea febrilă. Simptomatologia specifică în cazul artritei reumatoide constă în: articulatii umflate, dureroase și înțepenite, redoare articulară matinală (nu se poate mișca articulația), modificarea poziției degetelor, ruperea tendoanelor, instabilitatea și deformarea articulațiilor de la încheietură sau degete și hiperextensia articulației mijlocii a degetului asociată cu îndoirea vârfului degetului.

Diagnosticarea artritei reumatoide localizate la mână

Primul pas este un consult medical de specialitate în vederea evaluării artritei asupra activităților zilnice și pentru diagnosticarea tipului de artrită, în funcție de aspectul clinic al mîinilor și degetelor. Următorii pași sunt radiografia (pentru stabilirea caracteristicelor AR), analizele de sânge și alte examene de laborator necesare confirmării diagnosticului de artrită reumatoidă.

Tratamentul artritei reumatoide localizate la mână

Tratamentul în cazul AR poate fi medicamentos (antiinflamatoare nesteroidiene) pentru scăderea inflamației, ameliorarea durerii și încetinirea progresului, kinoterapie (exerciții fizice, montarea de orteze, băi cu parafină) pentru ameliorarea durerii și protejarea articulațiilor și intervenții chirurgicale în cazul tendoanelor secționate (transfer sau grefă), de înlăturare a sinovialei articulare inflamate, de înlocuire a articulației prin artoplastie sau de înlocuire a osului distrus.

Nu există un tratament care să vindece în totalitate artrita reumatoidă, dar chirurgia (operatii estetice) poate ajuta la corectarea deformărilor și ameliorarea durerilor, iar momentul ales pentru intervenșiua chirurgicală trebuie să aibă loc înainte de apariția deformărilor severe.

clinica zetta

 

 

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.