Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Bunele practici cresc sentimentul de încredere în bursele de valori

Bunele practici cresc sentimentul de încredere în bursele de valori

tranzactii online„Cu cât pe o piață de capital funcționează mai bine mecanismul bunelor practici, cu atât și încrederea investitorilor este mai mare”, sustine Tavi Patrascu, business developer. Piețele de capital funcționează în baza unor reglementări stricte, dar și a unui cod de bune practici care sporesc încrederea investitorilor de a investi la bursă, ceea ce duce la finanțarea economiei. Investitorii fac tranzacții pe piața de capital ținând cont de reglementări și de profitabilitatea companiei ale cărăr acțiuni se regăsesc în portofoliul lor. În concluzie, o bursă nu poate funcționa dacă nu oferă investitorilor sentimentul de încredere și siguranță.

În ultimii ani a fost necesară introducerea de noi reglementări și reguli de comportament investitional pentru piețele de capital aflate în curs de dezvoltare. Un exeplu de acest gen este Bursa de Valori București care este în plin proces de transformare, iar problematica reglementărilor și a bunelor pactici este un subiect arzător.

„În prezent, Bursa de Valori București (BVB) se află în proces de transformare într-o destinație atractivă pentru investiții, în regiunea Europei Centrale și de Est, iar îmbunătățirea sustenabilității acesteia este unul dintre punctele cheie”, spune Constantin Octavian Patrascu.

Începând din anul 2014 oficialii BVB împreună cu specialiștii BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) și-au unit eforturile pentru a remodela Codul de Guvernanță Corporativă, în mod special în ceea ce privește regulile de bune practici. Pe de altă parte, este iminentă lansarea de către BVB a unui indice de guvernanță corporativă cu ajutorul căruia se vor analiza companiile la bursă în funcție de transparența acestora, de calitatea raportărilor, de predictibilitatea dividentelor și de modul în care acestea respectă principiile Codului de Guvernanță Corporativă.

Dacă vreți să aflați mai multe despre piețele de capital și vă interesează în mod special evoluția Bursei de Valori București, vă invit să intrați pe site-ul investitorului Tavi Patrascu.

bursa-de-valori

 

 

 

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.