Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Avantajele tehnologiei LED

Avantajele tehnologiei LED

magic ledCum unul din becurile din bucătărie se arde foarte des (nu știu din ce cauză), în urmă cu o săptămână m-am hotărât să nu mai cumpăr același gen de bec (obișnuit, de 100 de wați), ci să-l înlocuiesc cu bec led E27 de la Magicled. De ce am ales varianta aceasta și nu am cumpărat un bec halogen? Deoarece becurile led sunt mai economice și de 50 de ori mai rezistente decât primele, nu emit căldură și nici radiații UV. Deocamdată am cumpărat un singur bec led deoarece vreau să mă conving că rezistă mult mai mult și dacă consumă mai puțin decât un bec obișnuit. Dacă este așa, atunci voi înlocui toate becurile.

Până nu demult aveam impresia că numai pe timp de iarnă se consumă mai mult curent la noi în casă, deoarece zia este mai scurtă și drept consecință ținem mai mult timp becurile aprinse, dar se pare că m-am înșelat. Și pe timp de vară consumul este aproximativ același și nu mi se pare corect. În orice caz, la fiecare două luni primesc factura de curent și de fiecare dată mi se pare că prețul pe care trebuie să îl plătesc este prea mare. Din păcate nu putem renunța în a mai folosi frigiderul, mașina de spalat, aspiratorul, televizoarele sau computerele și nici nu vreau să stăm pe întuneric.

Știu că trebuie să facem economie, dar e cam dificil. Nu vreau să retrăiesc vremurile din epoca de tristă amintire, când primeam curent electric cu porția și eram nevoită să învăț la lumina lămpii de gaz. Dacă în urma perioadei de testare a noului bec mă voi declara mulțumită de rezultate, voi înlocui toate becurile clasice din casă cu becuri LED.

Noua tehnologie LED nu se regăseșe numai la corpurile de iluminat special concepute pentru încăperi de locuit sau birouri, a fost preluată și de industria auto. De exemplu, modelul Mazda CX-3 are pachetul complet cu tehnologie LED (lumini de poziție, proiectoare de ceață, faruri).

MAGIGLED

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.