Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Ignifugarea: ferește-ți casa de foc!

Ignifugarea: ferește-ți casa de foc!

antifocSpațiile în care locuim și ne desfășurăm activitațile trebuie protejate din plin. Incendiile pot apărea în orice moment și ne pot pune viața în pericol. Pentru a evita o astfel de tragedie cea mai bună metoda este operațiunea de ignifugare lemn care este un tratament cu substanțe ignifuge ce acționează pe o anumită perioadă de timp, având rolul de a mări rezistența la ardere a unui material. Tratamentul de ignifugare nu face materialul tratat complet imun la foc, ci reuseste să întârzie aprinderea incendiului astfel ca sursa de foc să fie oprită la timp.

În funcție de modul comportării acestora la foc, materialele se impart in 4 categorii: practice neinflamabile, dificil inflamabile, mediu inflamabile și usor inflamabile.

Când se recomanda procesul de ignifugare?

  • În principiu ignifugarea este recomandată tuturor materialelor care se aprind foarte usor. De exemplu din aceasta categorie fac parte: lemnul, celuloza etc. Constructiile care necesita o ignifugare obligatorie sunt mai ales cele din lemn, Lemnul se tratează la suprafață și în masa materialului cu substanțe inhibatoare de flacară.
  • În cazul in care construiți o casă, este indicat sa se faca ignifugarea sarpantei. Sarpanta este scheletul format de obicei din piese de lemn, care susține învelitoarea unui acoperiș.
  • Un alt scenariu este acela în care planuiti lucrări de modificare a unei cladiri, imobil. În acest caz tratamentul de ignifugare se realizează mult mai repede, specialiștii în cauză avand accesul la structura de lemn mult mai facil. Pe langăț îmbunătățirea rezistenței lemnului la foc, substanțele folosite pentru ignifugare, mai ales cele pentru lemn, au în acelasi timp și rol fungicid și insecticid.
  • Ignifugarea este recomandată să fie facută periodic, după data limită impusă de către echipa autorizată ce a efectuat ultima lucrare. În aces fel se menține starea de siguranță a cladirii, dar îți reduce și costurile unei polițe de asiguare.

Nu în ultimul rând, pentru a beneficia de servicii de calitate trebuie să apelăm la specialiști care nu ne pun viața în pericol. De aceea este esențial ca toate aceste lucrări să fie efectuate de către o firmă de ignifugare.

Să nu uitam caă ignifugarea nu exclude și alte măsuri clasice de prevenire ale incediului, cum ar fi: instalațiile de semnalizare, instalații de stins incendiu și mijloace de primă intervenție. Toate acestea pot juca un rol crucial în cazul unei tragedii.

Alege să îți protejezi casa și să previi dezastre care pot fi cu usurință evitate!

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.