Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Scaun auto nou vs. scaun auto second-hand

Scaun auto nou vs. scaun auto second-hand

scaune_auto_copiiCare sunt cele mai bune investiții pentru siguranța copilului tău? Tu la volan, cel mic pe bancheta din spate. Acesta este unul dintre cele mai dese scenarii al oricarei zile obișnuite. Trafic, șoferi grabiți, claxoane, drumuri lungi de parcurs, iar pericolul pândește la tot pasul. Aceasta este continuarea scenariului și motiv pentru care trebuie să fiți vigilenți in privința siguranței celor mici. În sprijinul parinților responsabili vin marile branduri de accesorii pentru cei mici, împreună cu scaunele auto special concepute pentru siguranța prichindeilor.

Din păcate, mulți părinți aleg să facă rabat de la calitate și să cumpere, în locul scaunelor noi din magazinele de specialitate, altele deja folosite, crezând că au aceeași eficiență. Pentru a trage un semnal de alarmă, iată câteva dintre dezavantajele aduse de un scaun auto second-hand:

Scaunele auto la mâna a doua au lipsa garanției și incertitudinea omologării

În cazul în care deja va ganditi la achizitia unui scaun auto la mana a doua, trebuie sa luati in considerare foarte multe aspecte, printre care faptul că fiind vechi, aceste accesorii pentru calatoria cu mașina pot să își piardă din proprietățile pentru care au fost omologate. Astfel, riști ca scaunul auto deja folosit să fie un model prea vechi pentru a mai putea corespunde cu noile cerinte în vigoare, dar și cu legile curente.

Mai mult, în cazul în care cumperi un scaun auto la mâna a doua, nu vei mai beneficia de garanție pentru modelul comandat. Iar în cazul în care se strică ceva sau pur și simplu accesoriul nu i-a oferit siguranța celui mic la care te-ai fi asteptat, tu vei fi singurul răspunzator și nu producătorul lui.

Uzabilitatea crescută, un dezavantaj al scaunelor auto deja folosite

Iar pentru ca documentarea voastră să fie și mai amănunțită, în cazul scaunelor auto second hand, trebuie să știti că acestea au un grad mare de uzabilitate, asta înseamnă că multe dintre componentele lor sunt deja foarte uzate, fapt ce poate duce la scăderea siguranței pe care acestea trebuie să o ofere. Luați în considerare faptul că accesorii importante, precum centura de siguranță, spătarul, carcasa și banda de șezut pot să fie doar cusute, sparte și șterse, ceea ce duce la posibilitatea ca cel mic să nu mai fie protejat, în cazul unui nedorit accident auto.

Scaunul auto nou – siguranță, calitate și durabilitate

Cei mai pricepuți în domeniul accesoriilor pentru copii recomandă tuturor parinților să nu mai facă rabat de la calitate și preț și să aleagă, în detrimentul scaunelor auto second-hand, un accesoriu nou, de ale cărui caracteristici să fie siguri. În timp ce veți intra în magazinul de specialitate Ilbambino, veti gasi o gama diversificata de scaune auto noi, impecabile și omologate de toate organele de specialitate, astfel încat să fiți siguri că cel mic va fi protejat pe tot parcursul micilor și marilor călătorii.

Investiți în sănatatea, confortul și siguranța copiilor voștri, alegând cele mai performante accesorii pentru plimbările cu mașina, numai de la Ilbambino.

Scaun auto nou vs. scaun auto second-hand

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.