Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Scaunul ergonomic și roțile pivotante

Scaunul ergonomic și roțile pivotante

tenteÎn fața biroului pe care tronează computerul meu am un scaun ergonomic care îmi place foarte mult și pe care, din păcate, am fost nevoită să îl repar de câteva ori până acum. Din cauză că am prostul obicei de a mă deplasa cu tot cu scaun prin cameră când am nevoie de ceva urgent, de exemplu de la birou la bibliotecă sau la măsuța de cafea, la un moment dat roțile scaunului au început să scoată niște zgomote ciudate. La început sunetele erau abia perceptibile, dar cu timpul acestea au început să fie deranjante. Știu că metoda asta de deplasare prin casă nu este indicată, mai ales în cazul meu, când kilogramele în plus au întotdeauna ceva de spus, indiferent de situație.

La un moment dat nu am mai suportat și mi-am zis că este timpul să fac ceva: ori sclăbesc, ori schimb roțile, ori cumpăr alt scaun ergonomic și renunț la cel vechi. Varianta achiziționării unui scaun nou, mai trainic și mai frumos, ar fi însemnat o gaură cam măricică în bugetul meu destul de subțire, așa că singura soluție viabilă a fost să cumpăr un set de patru roti pivotante pentru scaunul meu ergonomic. Mai era și varianta cu slabitul? Nici nu am luat-o în calcul, din motive numai de mine știute. Recunosc că mi-ar fi plăcut să văd în oglindă o imagine asemănătoare cu cea de la începutul articolului, dar…

Nu am să-mi fac acum autocritica, deși din vina mea s-au stricat roțile și parchetul e zgâriat, dar să fim serioși acum, nu cred că rolele de la scaunul meu s-ar fi reparat singure dacă eu aș fi slăbit ca prin minune. Deci singura variantă a fost, așa cum am scris mai sus, a fost să cumpăr alte roți pentru scaun. Am ales role cu blocare dependentă de sarcină, cu roata din poliamidă, suprafața de rulare din TENTEprene (cauciuc negru, termoplastic) și cu rulment plan (bucşă antifricţiune) electro-conductiv.

Recunosc că nu mă prea pricep la chestii de genul acesta, dar am ales modelul care mi s-a părut mie că ar fi cel mai bun și din fericire nu m-am înșelat. Deși am cumpărat rolele de câteva luni de zile, până acum nu am avut nici un motiv să mă plâng, ceea ce înseamnă că am făcut alegerea corectă.

tente.com

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.