Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Un avatar și o tabletă

Un avatar și o tabletă

Tableta SamsungAm luat cu mare grijă tableta Samsung Galaxy Tab 4 de pe suportul ei și am început să o studiez cu atenție. La prima vedere mi s-a părut a fi fragilă din cauză că era foarte subțire și imi era teamă să nu pățească ceva dacă o strângeam prea tare în mână. Mi-a plăcut din prima clipă în care am văzut-o deoarece are un design elegant (colțuri rotunjite, carcasa din spate care imită pielea, dunga gri de pe marginea ecranului), este ușoară (276 g), are dimensiuni potrivite (186,9 H x 107,9 W x 9 mm), iar ecranul WXGA (1280 x 800) de 7 inchi cu un raport de 16:10 al afişajului oferă o vizionare clară de o calitate excepțională a întregului conținut media.

Pliantul pe care îl aveam în mână avea configurația acestui model, dar cu toate acestea îmi era teamă că nu va face față cerințelor mele. Dacă procesorul era prea slab? Dacă bateria nu va rezista mult și va trebui să o încarc foarte des? Dacă nu puteam să văd bine fotografiile din cauza rezoluției ecranului? Dacă muzica nu se auzea bine? Dacă… Din păcate nu avea cine să răspundă întrebărilor mele.

Îmi plăcea tableta fină, subțire și ușoară, eram foarte încântată de prețul ei, dar nu eram convinsă în totalitate că era modelul de care aveam nevoie. Îmi doream de mult timp să am așa ceva ca să pot naviga pe internet, să ascult muzică, să mă uit la filme, să stau de vorbă cu prietenii și să scriu pe blog.

Am atins ușor cu degetele ecranul întunecat, am mângâiat curbele fine și apoi am apăsat butonul de pornire. Ecranul s-a luminat și culorile vii au dat viață tabletei.

avatar samsung

– Încă eziți și nu ești convinsă că această tabletă este perfectă penru tine? Cum aș putea să te conving că a fost făcută special pentru tine și menirea ei este de a-ți îndeplini orice dorință?

La început nu mi-am dat seama cine vorbea cu mine și m-am uitat mirată în jurul meu. Eram singură în magazin, nu era nimeni lângă mine, deci a cui era vocea aceea? După câteva secunde pe ecranul tabletei a apărut imaginea transparentă a unei siluete feminine. Treptat lumina a crescut în intensitate și imaginea a devenit mai clară. Silueta s-a desprins ușor și a început să plutească la câțiva centimetri deasupra ecranului.

– Crezi că sunt o hologramă, parte a unui program instalat pe tabletă sau un avatar dintr-un joc sofisticat? Parțial este adevărat, dar sunt mai mult decât atât. Îmi place să cred că eu sunt sufletul acestei tablete. Rolul meu este să te conving că pot să îți fiu o prietenă adevărată, că ne putem distra împreună și că te pot ajuta la nevoie.

Cu toate că totul părea ireal, m-am gândit că ar fi distractiv să întru în joc și să continui dialogul cu avatarul tabletei.

– Dacă tu ești avatarul sau, mă rog, sufletul acestei tablete, creierul cine este?

– Răspunsul este simplu: Procesorul Quad Core de tip CPU cu viteză de 1,2 Ghz.

– Și cine coordonează toate programele instalate?

– Nimeni altul decât sitemul de operare Android, care menține o funcționare generală cursivă. 

– Și cu memoria cum stă?

– Destul de bine. Memoria RAM este de 1,5 GB, iar memoria ROM de 8 GB. La nevoie poți cere ajutorul memoriei externene prin intermediul unui MicroSD (maxim 32 GB).

– Vreau să fac multe fotografii în concediu…și să filmez faze amuzante, dacă se poate.

– Cu ajutorul camerei principale care are o rezoluție de 3 MP poți face fotografii clare și datorită rezoluției pentru înregistrare video HD (1280 x 720) la 30 cps, filmulețele tale vor fi reușite. Din păcate camera nu are blitz și nici focalizare automată.

– Are și cameră frontală?

– Da, are. Camera secundară are o rezoluție de 1,3 MP și e numai bună pentru o sesiune video cu prietenii sau pentru fotografii selfie.

– Pot să conectez tableta la internet?

– Da, dar numai Wi-Fi.

multi window

– Îmi place să fac mai multe lucruri în același timp. Când lucrez pe laptop întotdeauna am mai multe programe deschise în același timp. Unii zic că e un obicei prost, dar…mie îmi place așa.

Sistemul Multi Window de la Samsung maximizează experienţa în multitasking. Poți să privești un film, să verifici e-mailul, să faci cumpărături online şi să discuți cu prietenii, totul pe un singur ecran.

new

– Și dacă vreau să transfer conținutul media de pe tabletă prietenilor mei sau să transfer imagini, filme sau juzică de pe alte dispozitive compatibile pe tabletă?

– Cu ajutorul GroupPlay se poate efectua transferul între dispozitivele conectate, se pot partaja ecranele, puteți vedea fotografii împreună și chiar să vă jucați. Dacă vrei să transferi conținut media între dispozitive compatibile, nu trebuie decât să le conectezi pe toate cu Samsung Link.

– Acum să trecem la chestii serioase. Pot să vizualizez fisiere Word, Excel sau PowerPoint sau chiar să le editez de pe tabletă?

– Poți vizualiza fișierele cu ajutorul Hancom Viewer, iar dacă vrei să le editezi poți descărca aplicația Hancom Editing Tool de pe Samsung Apps.

Și bateria? Cât rezistă? Mă interesează foarte mult aspectul acesta. Nu vreau să mă trezesc când mi-e lumea mai dragă că m-a lasat cu ochii în soare.

– Bateria are capacitatea standard de 4.000 mAh și nu este detașabilă. Dacă tableta este conectată la internet  bateria rezistă aproximativ 10 ore, dacă este folosită jumai pentru video playback, tot 10 ore, iar în cazul audio playback rezistă și 190 ore.

Am stat de vorbă mult timp și până la urmă m-am hotărât să cumpăr tableta Samsung Galaxy Tab 4 de 7 inchi. Ultimul argument a fost prețul acesteia: acceptabil și perfect echilibrat în raport cu performanțele tabletei.

– Mulțumesc mult de ajutor. O să mai am ocazia să te văd și să stăm de vorbă?

– Eu sper că da, dar nu prea curând. Nimeni de la Samsung nu știe de existența mea și deocamdată vreau să rămână așa. Toate componentele acestei tablete, deși au fucnții diferite, fac parte dintr-o familie mare. Se distrează împreună, dar se și ajută unele pe altele atunci când este nevoie. Mi-am îndeplinit misiunea pe care mi-au încredințat-o componentele tabletei și sunt fericită. Sper ca și tu să fii mulțumită  de Samsung Galaxy Tab 4.

– Aș vrea să scriu un articol pe blog despre tine, să povestesc cum m-ai ajutat și mai ales, cum m-ai convins că tableta aceasta este perfectă pentru mine.

– Totul depinde de tine și de imaginația ta și sper ca următorul articol despre mine să îl scrii de pe tableta Samsung Galaxy Tab 4. 

Samsung Galaxy Tab 4

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.