Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cum putem îngriji pielea afectată de psoriazis?

Cum putem îngriji pielea afectată de psoriazis?

qualitycareÎn momentul de față milioane de oameni suferă de psoriazis, motiv pentru care acestă afectiune este una din cele mai populare afecțiuni care afectează populația la nivel global. Din păcate, după cum unii dintre voi deja stiți acest lucru, psoriazisul este o afecțiune care în momentul de față nu se poate trata. Pe viitor totul este posibil, având în vedere cât de repede evoluează societatea în care trăim. Chiar dacă pâna în prezent nu există un leac care să trateze aceasta afecțiune, acest lucru nu înseamnă că trebuie să neglijăm psoriazisul, deoarece nu se poate trata definitiv. Dimpotrivă, persoanele suferinde trebuie să acorde o importanță deosebita modului în care își îngrijesc pielea.

Din acest motiv, am ales ca în cadrul acestui articol să scriu despre modurile în care o persoană afectată de psoriazis își poate ingriji pielea și despre faptul că puteți apela la QualityCare, un serviciu pentru controlul psoriazisului.

O bună hidratare a pielii reprezintă unul din cele mai importante aspecte de care o persoană cu psoriazis trebuie să țină cont. Această hidratare se poate menține cu ajutorul loțiunilor emoliente, pe care le putem procura din farmacii. Aceste loțiuni hidratează pielea, reducând mâncărimile precum și roseața pielii.

Tot pentru reducerea senzației de mâncarime precum și pentru eliminarea pielii moarte, medicii specialiști recomandă efectuarea de băi terapeutice. Astfel, în momentul în care facem baie, se recomandă adăugarea uleiurilor intens hidratante, fulgi de ovaz coloidali sau sare de la Marea Moartă. De reținut faptul că, în momentul în care facem baie trebuie să evitam sub orice formă apa fierbinte, săpunurile cu ph dur, precum și cele parfumate. Având în vedere ca nu întotdeauna avem timp pentru a face baie, putem utiliza și aplicarea de comprese umede pe zonele inflamate. Astfel, pielea se va hidrata mult mai usor.

Un produs foarte eficient și care se folosește în tratamente cutanate și care este foarte util și în tratamentul împotriva psoriazisului este gudronul de cărbune. Cele mai bune rezultate șe obțin în momentul în care gudronul de cărbune este introdus în șamponul special destinat îngrijirii scalpului afectat de psoriazis. De asemenea, acest ingredient este recomandat a fi utilizat doar de persoanele care prezintă forme ușoare și moderate ale psoriazisului.

Acestea sunt din punctul meu de vedere cele mai importante metode prin care putem să îngrijim pielea afectată de psoriazis. Pentru mai multe informații legate despre aceste tratamente vă recomand să apelați la asistența de specialitate.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.