Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / De ce la Deva nu se poate?

De ce la Deva nu se poate?

alba carolinaSâmbăta am fost în Alba Iulia cu Alex și cu o prietenă ca să luăm lucrurile băiatului de la căminul studențesc. Cu toate că am avut de îndurat o căldură insuportabilă nu am ratat ocazia de a ne plimba puțin prin Cetate și de a face câteva fotografii. Din cauză că nu mi-a trecut prin minte să iau cu mine camera foto digitală, a trebuit să fac fotografii cu ajutorul telefonului meu care are o cameră foto foarte slabă. Îmi era dor de orașul unde mi-am petrecut doi ani, poate cei mai frumoși din viață. Citisem undeva că în Cetatea Alba Carolina în fiecare sâmbătă are loc schimbarea gărzii, dar nu mai ținem minte la ce oră și unde exact are loc acest mic spectacol.

Din nefericire am ajuns numai la final și nu am putut vedea prea bine ce ce întâmplă din cauza numărului foarte mare de turiști care se înconjurau călăreții și încercau să găsească un loc cât mai bun ca să facă fotografii.

Nu m-a mirat numărul foarte mare de turiști care se aflau sâmbătă în Cetatea Alba Carolina. Mi-a plăcut nerăbdarea, entuziasmul și curiozitatea cu care au vizitat fiecare colțișoar din Cetate, chiar dacă termometrul arăta pestre 35 grade la umbră.

În orice caz, noi nu am rezistat mult și ca să înfruntăm soarele arzător ne-am delectat cu înghețată și suc rece (cu geață) de la chioșcurile din parc. Dacă nu era foarte cald poate că am fi stat mai mult în Alba Iulia deoarece mi-ar fi plăcut să vizitez mai multe locuri dragi mie. Pot spune că a fost o excursie interesantă, cu toate că nu am planificat nimic. dar a

Cetatea Alba Carolina este foarte frumoasă și mă bucură faptul că este bine pusă în valoare și că numărul de turiști care o vizitează în fiecare zi este foarte mare. Și în Deva avem o cetate cu care ne mândrim dar care, din păcate, nu are parte de multă atenție din partea turiștilor. În perioada aceasta, din câte știu, se fac lucrări de amenajare, care nu știu cât timp o să dureze. Sper din tot sufletul ca oficialitățile din Deva să urmeze exemplul celor din Alba Iulia și să facă ceva care să pună în valoare și Cetatea noastră. Din păcate telecabina de pe dealul Cetății nu este o atracție turistică, cel puțin din punctul meu de vedere. Să urci pe cetate cu telecabina nu are nici un farmec!

 photo DSC_0018_zpstta2osgp.jpg  photo DSC_0013_zpsi5fku3p4.jpg photo DSC_0009_zps1u3nxxvd.jpg  photo DSC_0014_zpsj7qz61ru.jpg  photo DSC_0012_zpsxrxavumv.jpg  photo DSC_0015_zpsfqsimjvh.jpg

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.