Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Fii isteţ cu e-istet.ro

Fii isteţ cu e-istet.ro

E-ISTETDeşi elevii au început pregătirile pentru Evaluările Naţionale cu mult timp în urmă îndrumaţi de către cadrele didactice, este bine ca părinţii să îşi ajute copiii apelând la o metodă nouă, respectiv meditatii online. Copiii sunt obişnuiţi de mici cu jocurile pe calculator şi sunt fascinaţi de tot ceea ce conţine mediul online, aşa că de ce să nu profităm de asta şi să îi ajutăm îmbinând utilul cu plăcutul. În acest sens recomand site-ul e-istet.ro unde elevii îşi pot testa cunoştinţele online. Pe site sunt teste care au un format prietenos, concepute în aşa fel încât să ajute elevii să-şi însuşească noţiunile de limba română şi matematică cât mai uşor.

Deşi nu cred că sunt părinţi care nu agrează ideea testelor online, voi enumera totuşi câteva avantaje şi beneficii:

  • Testele e-istet oferă o experienţă similară cu cea de la evaluarea naţională
  • Testele e-isteţ sunt cele mai apropiate de programa şcolară
  • Testele sunt realizate de profesori autori de manuale şcolare
  • Testele sunt o alternativă accesibilă la meditaţii

Calendarul Evaluării Naționale 2015

Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea loc între 18 mai și 3 iunie. Cei mici, elevii din clasa a II, vor începe evaluarea competenţelor în data de 18 mai cu proba scrisă la limba română şi vor continua în 19 mai cu proba de citit la limba română. Pe 20 mai va avea loc proba la matematică, iar elevii minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la limba maternă pe 21 mai, iar cea de citit pe 22 mai.

Evaluarea competenţelor la finalul clasei a IV-a va începe pe 26 mai cu proba de limba română, urmând ca elevii să susţină proba de matematică pe 27 mai. Elevii minorităţilor naşionale vor da proba pentru limba maternă pe 28 mai.

Elevii clasei a IV-a care aparţin minorităţilor naţionale vor da proba de limba maternă pe 28 mai. Evaluările competenţelor pentru elevii de clasa a VI-a va începe în data de 2 iunie cu proba de limbă şi comunicare, iar pe 3 iunie este programată proba la ştiinţele naturii şi matematică.

Acesta este programul stabilit de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru Evaluările Naţionale din acest an – clasele II, IV şi VI. Subiectele elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare vor avea un nivel mediu de dificultate. Fiecare test va fi evaluat de către două cadre didactice pentru fiecare disciplină în parte ţinând cont de baremele de evaluare cuprinse în caietul cadrului didactic.

elevi

Articolul acesta este despre copii şi pentru copii care tratează un subiect serios, cel al primelor examene din viaţa lor. Vor urma şi altele, mult mai grele şi mai importante. Cu toate că învăţătura este pe primul loc nu trebuie să uităm că sunt copii şi că cea mai mai mare plăcere a lor este să se joace şi să aibă mulţi prieteni. Jucăriile au un rol bine definit, fiind sursa principală de distracţie a copiilor, dar şi de educaţie. În general acestea sunt obiecte care redau la scară redusă realitatea şi oferă copiilor posibilitatea de a imita lumea adulţilor.

Fiecare jucărie are povestea ei veselă sau tristă şi este martora unei emoţii sau a unui vis împlinit. Jucăriile au o istorie interesantă. Cele mai vechi jucării au fost confecţionate din lemn, lut sau piatră, apoi din frunze, pânză, lână, oase, pene, ceară, fildeş, hârtie, fier, sticlă, plastic etc.

În cinstea celor mai buni prieteni care nu îmbătrânesc niciodată, adică jucăriile, Romfilatelia a introdus anul acesta în circulaţie o emisiune de mărci poştale ce ilustrează jucării vechi tradiţionale româneşti. Jucăriile ilustrate în acestă emisiune fac parte din patrimoniul Asociaţiei Muzeul Jucăriilor.

jucarii vechi

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.