Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Ce trebuie să știți despre munca temporară, furnizorii de leasing de personal și angajatori

Ce trebuie să știți despre munca temporară, furnizorii de leasing de personal și angajatori

aptLa prima vedere subiectul acestui articol mi s-a părut mai greu de abordat. Am o vechime în muncă destul de mare și nicidată nu am avut un job temporar, deci nu pot scrie din proprie experiență despre munca temporara. Recunosc că am căutat informații pe internet deoarece subiectul este interesant și cel mai bine am înțeles ce înseamnă payroll, ce servicii oferă un furnizor de leasing de personal, ce atribuții, calități și abilități trebuie sau aibă un angajat temporar, dar și ce obligații și beneficii are un angajator care angajează temporar muncitori sau specialiști într-un anumit domeniu, dintr-un articol interesant publicat pe adevarul.ro.

În ultimii ani, datorită dinamicii și instabilității economiei, a crizei globale și inflației, tot mai multe companii din țara noastră au cautat soluții optime în ceea ce privește flexibilitatea forței de muncă în funcție de proiectele cu obiective distincte, pentru a reduce costurile cu personalul, pentru a crește productivitatea și veniturile proprii.

Externalizarea unor activități punctuale ce țin de unele compartimente a căror activitate nu reprezintă o prioritate (resurse umane, contabilitate, IT, juridic) se face prin apelarea la serviciile unor furnizori de leasing de personal care pun la dispoziția angajatorilor personal specializat, degrevând-ul ce acesta din urmă de toate operațiunile de recrutare, training și payroll.

Angajații temporari își desfășoară activitatea sub stricta supraveghere și coordonare a angajatorului și împreună cu furnizorul de leasing de personal se pot crea puncte de control și indicatori de livrare în scopul asigurării performanțelor dorite.

payroll

Uimitor este faptul că din ce în ce mai mulți oameni preferă contracte pe o perioadă limitată de timp deoarece le oferă un potențial de dezvoltare și difersificare a carierei. Ei acumulează cunoștințe și competențe noi care de cele mai multe ori sunt transferabile de la un loc de muncă la altul. Aceste persoane sunt dinamice, flexibile și adaptabile. Cei mai mulți angajați temporari sunt tineri care sunt la început de drum, cei care își doresc să muncească și în același timp să dobândească experiență și să acumuleze cât mai multe cunoștințe.

Specialiștii estimează că în următorii ani pe piața muncii vor apărea tot mai mulți angajați temporari, iar folosirea pe scară largă a leasing-ului de personal va deveni un nou standard. Va crește și încrederea antrepenorilor în folosirea forței de muncă descentralizate, având însă în vedere consolidarea ulterioară a activității prin permantenizarea locurilor de muncă.

Un mic exercițiu: cu ajutorul unui motor de căutare dați search folosind cuvintele cheie joburi Bucuresti și veți obseva că majoritatea rezultatelor întoarse la cuvintele cheie sugerate vor fi către platforme specializate în recrutarea de forță de muncă și către rețele de socializare.

angajati temporari

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.