Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cum să îți transformi clienții în cei mai pasionați suporteri

Cum să îți transformi clienții în cei mai pasionați suporteri

magic_promoAtunci când vine vorba despre transmiterea ofertelor lor către clienți, brandurile din ziua de azi întâlnesc un set diferit de provocări față de cele din trecut. De exemplu, cumpăratorii nu mai sunt mulțumiti doar cu reducerile ocazionale, aceștia preferând în schimb să caute și să vadă singuri de ce sunt vânzătorii și soluțiile acestora capabili. Pe de alta parte, clienții au la dispoziție tot felul de canale din care pot alege atunci când au de-a face cu diverse branduri, ceea ce ridică intrebarea: ce șanse au afacerile de a rămane atractive și convingatoare dacă consumatorii caută informațiile în altă parte?

Aici adeptii brandului tău se pot dovedi de mare ajutor, acționând ca influențe neutre care să ateste ceea ce oferi, să vorbească despre punctele forte ale afacerii tale și să încurajeze alte persoane să testeze produsele acesteia. Mulțimea potrivită de adepți te poate ajuta în extinderea afacerii în mediul online și în îmbunătățirea credibilității brandului tău deoarece recomandarile verbale influentează între 20% și 50% din deciziile de achiziționare. Mai important, dintr-un astfel de program poate rezulta o bază de clienți mai activi și mai loiali, întrucat adepții brandului tind să cheltuiasca de două ori mai mult decât clienții obișnuiți pe produsele pe care le susțin.

Iată câteva modalități prin care poți transforma clienții în suporteri pasionați:

  • Îndreaptă-i către oportunităti de promovare ori de câte ori este posibil: evenimente sau târguri relevante industriei acestora, locuri în publicații din domeniu sau întalniri cu membrii presei.
  • Ajuta-i să ajungă la oameni și să se facă cunoscuți. Ca regulă generală, este important să reții faptul că, de obicei, clienții pe care îi curtezi sunt și ei proprietari de afaceri și persoane ce iau decizii – profesioniști ce pot avea aceleași griji și priorități ca și tine. În acest sens este indicat să le oferi o șansă să se promoveze pe ei însăși și produsele pe care le oferă.
  • Croiește ceea ce ai de oferit conform nevoilor lor specifice. Dacă aceștia caută sa fie distrați, tine-i amuzați și intrigați cu produse promoționale interactive precum jocuri personalizate , produse electronice, videoclipuri, etc. În schimb, dacă aceștia doresc să se educe, oferă-le resursele necesare pentru a reuși în domeniul lor de interes – oferă informații, webminarii și articole relevante pentru industriile respective.
  • Multumește-le des. Indiferent de obstacolele și dificultățile întampinate în efortul depus, aminteste-ți întotdeauna că suporterii tăi duc la îndeplinire un serviciu crucial din partea brandului tău și asigură-te ca le multumești pentru acest lucru atunci cănd este posibil. Aceste mulțumiri pot lua numeroase forme: un cadou unic, precum accesorii de bucatarie personalizate sau acces la un serviciu special sau la un produs al companiei care este de obicei rezervat doar pentru un numar mic de persoane.
Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.