Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Locul inelelor în religie

Locul inelelor în religie

verigheteCare este adevaratul înțeles al unei verighete? Sunt foarte multe teorii despre originea și semnificatia verighetelor, iar acest articol vă va prezenta locul acestora în religie. Încă din timpurile stravechi, căsnicia a fost simbolizată prin purtarea unui inel. În general purtat de soție, acesta era oferit ca o dovadă a posesiunii. Odată ce aceasta poartă inelul înseamnă că se dedică unui singur barbat. Precum multe alte simboluri păgâne, inelele au fost adoptate în ceremoniile și ritualurile creștine. Nu există nicio referență biblică care să descrie verigheta ca o cerință.

Cerințele sunt ca persoanele să își promită dragoste una alteia, iar inelele sunt folosite pentru a simboliza acest lucru. Creștinii pot folosi la fel de simplu un contract scris, tatuaje sau orice alt semn cu o durata mare de viaă. Cu toate acestea era la indemană în timpurile vechi să se adopte pur și simplu un identificator existent și familiar, verigheta, pentru a arată aranjamentul ce a fost facut.

În plus, față de verighete, inelele sunt folosite ca simboluri puternice și în alta parte a bisericii. Spre exemplu, inelul de aur al Pescarului, decorat cu o zugravire a Sfantului Petru într-o barcă întanzindu-și plasa este purtat de Papa Bisericii Romano-Catolice, în timp ce un episcop poartă un inel pentru a semnifica uniunea sa cu biserica. Anumite ordine de calugărițe nu se pot căsători, dar poartă verighete ce semnifică „căsătoria lor spirituală cu Iisus”.

Așa cum un inel poate fi purtat astăzi de episcopi, dar nu de preoți, acesta era purtat de lideri ca un simbol sau sigiliu al autorității. Simbolul autorității este de asemenea folosit într-o ceremonie de nuntă creștină. Oferirea de inele reprezintă transferul autoritătii unei persoane asupra celeilalte. Acestea sunt oferite ca un simbol – o persoană transferă de asemenea lucrurile de valoare și proprietătile celeilalte persoane. Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru nu are nicio conotatie magică, supranaturală sau chiar religioasă, dragostea fiind deasupra tuturor acestor lucruri.

Verighetele sunt mai vechi decat Creștinismul și nu există multe dovezi care să sprijine faptul că acestea au fost vreodată investite cu vreun înteles religios. Biserica Catolică a introdus aceste inele în ceremonia de nuntă în Evul Mediu. Mirele punea verigheta pe degetul mare al mâinii drepte al miresei, apoi pe cel arătator și în cele din urmă pe cel din mijloc, în timp ce rostea „În numele Tatalui, al Fiului și al Sfantului Duh”, înainte de a-l pune pe degetul inelar. Verighetele nu sunt obligatorii, însa în zilele noastre aproape toate cuplurile căsătorite poartă verighete din aur de 14 karate sau din alte materiale și alte modele.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.