Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Recomand / Cum se fac mulajele

Cum se fac mulajele

picturaonlineDacă ai un obiect decorativ pe care dorești să îl reproduci, atunci poți face un mulaj al acestuia. Chiar dacă ești începător poți obține rezultate profesionale utilizând materiale modelaj si pictura profesionale și poți face mulaje de orice marime, greutate sau formă, trebuie doar să urmezi următorii pași de bază pentru modelat:

1. Decide dacă ai nevoie de 1 sau 2 parți de modelaj. Dacă faci un mulaj pentru un obiect cu o parte plată atunci ai nevoie de o parte. Pentru forme complexe, cu detalii 3D, vei avea nevoie de două parți.

2. Masoară înalțimea, lungimea și lățimea obiectului pentru a vedea cât de mare este zona de care ai nevoie și găsește sau construiește o cutie pentru modelaj folosind aceste măsurători. Aceasta cutie trebuie să fie cu cel putin 2,5 cm mai mare decât obiectul.

3. Pregătește obiectul. Acest proces diferă în funcție de modelajul folosit. Pentru mulajul cu o singura parte, securizează fața plană a obiectului de podeaua cutiei folosind un adeziv cu dizolvare ușoară. Acest lucru previne componentele acestuia să se scurgă. Pentru unul cu două părti, pune un strat de clei pe fundul cutiei pentru modelaj și împinge obiectul în acesta, lăsând jumatate din înălțimea sa în afara. După ce obiectul este jumatate în clei netezește suprafața cleiului cât de mult posibil.

4. Mixează componentele mulajului conform indicațiilor de pe pachet, folosind instrumentele pentru modelaj. Apoi pictează un strat subțire din compusul cauciucat pe fața obiectului înainte de a turna amestecul. Ai grijă să acoperi orice detaliu și crapătură a obiectului. Toarna-l apoi, asigurându-te că umpli cutia. Obiectul trebuie să fie acoperit în totalitate. Lasă-l să se întarească, conform indicațiilor de pe produs.

5. Ultimul pas este să desfaci cutia și să expui modelajul. Scoate obiectul din amestecul de cauciuc, iar mulajul tău va fi gata de folosit.

Pentru a face un obiect din două părți, folosește un cuțit de modelaj pentru a taia 3 sau 4 forme de piramidă din suprafața modelajului. Aceste decupaje vor servi ca articulații pentru cele două jumatați ale acestuia. Creează o nouă cutie pentru a face amestecul, de data aceasta cu dimensiunile mulajului deja existent lăsând destul spațiu în înalțime pentru a turna a doua parte deasupra. Plasează obiectul cu fața cauciucată în jos, în cutie. Pictează fața mulajului peste care vei turna cu un diluant pentru a evita aderarea celor două părti. Toarnă amestecul, lasă-l să se așeze apoi dezasamblează cutia și desfă cele două părți.

modelaj

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.