Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Îngrijirea, prevenirea și tratarea bolilor animalelor de companie

Îngrijirea, prevenirea și tratarea bolilor animalelor de companie

fanvetAnimalele de companie, în special câinii și pisicile, sunt drăguțe, jucăușe și iubitoare. Din păcate mulți oameni consideră că un bol cu apă și unul cu mâncare sunt suficiente pentru animale, dar nu este așa. Proprietarii acestora trebuie să țină seama de mai multe aspecte importante: integrarea în familie, hrana, educarea, examinările medicale, vaccinurile, deparazitările profilactice și nu în ultimul rând, asigurarea unui confort psihologic. Alimentația are un rol important în dezvoltarea armonioasă și de aceea trebuie să se țină cont de cerințele nutriționale ale animalului de companie în funcție de greutatea corporală, de vârstă și de problemele medicale.

Cățeii și pisicile sunt protejați de anticorpii din laptele mamei împotriva mai multor boli infecțioase. Această protecție durează aproximativ 2-3 luni și din această cauză programul de vaccinare trebuie început în jurul vârstei de 5 săptămâni la câini și 7 săptămâni la pisici. Menținerea protecției animalelor (câini și pisici) se obține prin vaccinarea repetată la intervale de  timp regulate și dacă se omite revaccinarea sistemul imunitar nu va mai fi capabil să apere animalul de boli grave, uneori fatale.

Chiar dacă se respectă cu strictețe programul de vaccinare, animalele de companie nu sunt protejate în totalitate de boli grave, cum ar fi cancerul. Mulți proprietari de animale de companie cred că numai oamenii pot să aibă o această boală, dar se înșeală. Pisicile în vârstă au cea mai mare rată de cancer, de exemplu. Semnele vizibile care pot indica prezența cancerului la animale sunt: umflături sau noduli de diferite forme și mărimi, răni care nu se vindecă, inflamarea limfonodulilor sau sângerări anormale.

Dacă suspectați că animalul dumneavoastră de companie este bolnav, nu ezitați să apelați la ajutorul medicului veterinar. O programare pentru un control Clinica Veterinară Fanvet poate salva viața animalului. Cancerul este o boală letală, dar diagnosticul și tratamentul precoce pot salva viața animalului.

Fanvet este o clinică veterinară renumită care are medici veterinari specializați în oncologie, chirurgie, insuficiență renașă, neurologie, ortopedie, oftamologie, medicină internă și radiologie. Clinica este dotată cu aparatură de specialitate de ultimă oră: aparat radiologie veterinara, aparat automat de biochimie, microscop chirurgical Leica M620, analizator urină, microscop optic Micros Austria, laringoscop, facoemulsificator Alcon 20000 Legacy, ecograf veterinar Aquila Vet Pro, microscop digital Celestron, biochimie Uscata – Reflotron Plus și analizor automat hemoleucograma 5-diff Melet Schloesing.

radiologie

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.