Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / O babă cu mult tupeu

O babă cu mult tupeu

oldAzi m-am enervat rău de tot pe o babă care s-a bagat în fața mea la rândul de la ghiseul băncii unde așteptam să îmi plătesc rata, așa cum fac în fiecare lună. Eu chiar nu îi înțeleg pe unii bătrâni care cred că totul li se cuvine și că din cauza vârstei lor pot să facă ce vor și să nu le pese de ceilalți, mai tineri decât ei. Ea se grăbea, dar și eu mă grăbeam, ea trebuia să își plătească o factură, eu trebuia să îmi plătesc rata la bancă. Unde este diferența? Doar anii în plus, ai ei. În fața mea era o doamnă cu o fetiță de doi ani și ceva. Au asteptat la rând și nu s-au băgat în față, chiar dacă se vedea că cea mică nu mai avea răbdare și îi era somn.

Nu suport când cineva se bagă în fața mea la rând, fără să aibă un motiv întemeiat, așa că nu m-am putut abține și am întrebat-o pe doamna în cauză de ce nu așteaptă frumos până îi vine rândul și ce credeți că mi-a răspuns? Că ea vrea doar să schimbe o hârtie de 50 lei ca să își plătească factura la bancomatul din incinta băncii și dacă tot m-am luat de ea aș face bine să îi schimb eu. Dacă aveam bancnote mai mici de 100 lei în mână i-aș fi schimbat și apoi aș fi luat-o pe sus de o aripă și aș fi scos-o din rând, dar așa am lasat-o în pace, uimită de tupeul ei. Ce era să mai zic?

Am greșit că am îndrăznit să o rog să stea la rând la fel ca toți ceilalți? Am fost rea că nu m-am gândit la vârsta înaintată a femeii? Să avem pardon, dar se mișca ca o zvârlugă și avea mai multă energie decât mine. Nu o durea nimic, nu era pe cale să leșine și nu nici nu se sprijinea într-un baston. Era mai vioaie decât mine (după o zi de muncă) sau decât doamna cu fetița din fața mea.

Pe de altă parte, recunosc că nu am nici mustrări de conștiință că m-am luat de ea fără să mă gândesc că într-o zi voi fi și eu la fel. Da, nu neg, voi îmbătrâni și eu, nu am cum să opresc trecerea anilor, dar în nici un caz nu voi face ca ea. Vârsta înaintată nu este o scuză pentru a deveni o persoană tupeistă și lipsită de orice urmă de bun simț.

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

  1. Mihaela Cornoiu

    "Eu trebuia să plec acasă", nu "eu trebuiam să plec acasă".
    …………………………………………………………………………….
    "Noi trebuia să plecăm acasă", nu "noi trebuiam să plecăm acasă".

    http://www.scientia.ro/homo-humanus/44-dificultati-ale-limbii-romane/746-folosirea-corecta-a-verbului-a-trebui.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.