Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Cuvinte vechi și noi

Cuvinte vechi și noi

viataVisez că stau în fața unei table mari și negre pe care sunt scrise mii de cuvinte fără nici o legătură între ele și fără nici un sens la prima vedere. Literele îmi joacă în fața ochilor și încerc să îmi aduc aminte când le-am scris și de ce. Tabla reprezintă anul care a trecut și cuvintele scrise pe ea sunt multe, nu mai am loc să scriu unul nou, trebuie să șterg tot și să o iau de la început. Simt buretele în mână, oare când l-am folosit ultima dată? Sunt obosită și nu cred că o să reușesc să șterg toate cuvintele de anul trecut pentru a face loc celor ce o să vină anul acesta, dar nu am de ales, așa este regula. Este început de an și trebuie să încep să scriu din nou, azi un cuvânt și mâine altul.

Arunc o ultimă privire pe tablă și mă întreb cine a făcut regula asta și de ce trebuie să o respect cu strictețe. Nu vreau să șterg toată tabla, nu azi, nu acum. Mâine? Nu știu, poate că voi face asta într-o zi, mai este timp, acum sunt prea obosită. Azi voi șterge doar un cuvânt vechi, doar de atât am nevoie ca să am loc scriu altul nou, primul din anul acesta. Știu că vor mai veni și altele și că voi fi nevoită să le scriu pe tablă, dar deocamdată este suficient. Mâine poate voi fi nevoită să șterg două sau trei cuvinte vechi ca să scriu altele noi, cine știe. Voi face asta dar nu voi șterge tot.

Îmi place să privesc cuvintele pe care le-am scris anul trecut și să îmi aduc aminte când și cu ce ocazie am făcut asta. Fiecare cuvânt are o semnificație anume și multe îmi sunt dragi: un zâmbet, o floare, o lacrimă, o strângere de mână, un cuvânt de mulțumire. Nu pot să le șterg și nu pot să respect regula. Nu știu ce se va întâmpla peste o zi sau două sau ce cuvinte noi voi scrie pe tablă în zilele ce vor urma, dar o să încerc să le fac loc stergându-le doar pe cele care care nu îmi plac deoarece îmi aduc aminte că atunci când le-am scris eram tristă, supăratăsau obosită.

Din păcate este doar un vis și în realitate nu pot șterge nimic cu buretele, tabla neagră din fața mea nu are început și nici sfârșit, este loc pe ea pentru toate cuvintele din lumea asta, scrise sau nescrise.

Și dacă tot m-am jucat cu mai multe cuvinte în acest articol, o să mai scriu câteva care îmi vin acum în minte, aparent fără nici o legătură cu restul: calculator credit prima casa și credite de nevoi personale. Cine știe, poate că în viitorul apropiat voi avea nevoie de ele, dacă nu pentru mine, pentru băiatul meu.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.