Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Amenajarea unui salon de masaj

Amenajarea unui salon de masaj

masajÎnființarea unui salon de masaj este un pas riscant în ziua de azi? Specialiștii sunt de părere că nu, deoarece potențialul unei afaceri de genul acesta nu este afectat de criză. Masajul este un serviciu de îngrijire a sănătății și mulți oameni pun îngrijirea personală pe primul plan. Cererea de astfel de servicii nu a scăzut deloc în timpul crizei din ultimii ani deoarece majoritatea clienților au o situație materială bună și gradul de dependență față de serviciile de îngrijire personală este unul foarte ridicat. Pe de altă parte, investiția într-un salon de masaj poate fi uneori foarte riscantă dacă totul se rezumă la un singur gen de activitate, masajul de întreținere.

Pentru a avea succes cu această afacere este indicat ca salonul să ofere și alte servicii de îngrijire corporală, păstrând msajul ca activitate principală. De asemenea, trebuie ținut cont că locația, orarul, personalul și ambientul sunt elemente importante în cazul acestui gen de afacere.

Camera pentru masaj este esențială pentru realizarea serviciilor de masaj și din această cauză amenajarea ei trebuie să respecte câteva reguli esențiale. Treburie să fie luminoasă, aerisită, curată, cât mai simplu mobilată și fără accesorii inutile. Nu trebuie să lipsească masa de masaj, instrumentele, dispozitivele speciale și produsele (uleiuri, creme) nesesare  masajului. Mese de masaj fixe și pliante, saltele și alte accesorii pentru mesele de masaj se pot achiziționa de pe : www.mesemasajgabimsj.ro.

Pentru relaxarea și destinderea clienților, culorile de pe pereți au un rol important. Acestea trebuie să fie calde și să aibă o tentă neutră, recomandate fiind: bej, crem și alb. Ele pot favoriza destinderea și patrunderea clientului într-o stare adecvată realizarii masajului, în special al celui de relaxare. Culorile tari și iritante trebuie evitate deoarece acestea induc o stare de tensiune și neliniște.

Un element important care nu trebuie să lipsească din nici un salon de masaj este vaporizatorul pentru aromaterapie. Uleiurile folosite trebuie să aibă areome cu efect relaxant. Un alt element important de care trebuie să ținem seama este sistemul de ventilație instalat în camera de masaj. Acesta trebuie să funcționeze impecabil deoarece mirosurile prea puternice au efect opus relaxării și o ventilație necorespunzătoare poate induce clientului stări de stres, iritare și nervozitate.

Accesoriile din camera de masaj au de asemenea un rol important în buna desfăsurare a ședințelor de masaj și întreținere. Ținând cont că spațiul destinat masajului trebuie să fie cât mai aerisit și nu trebuie să îl aglomerăm cu mobilier inutil (dulap, noptieră, scaune), indicat este ca în camera de masaj să fie montată o singură etajeră pe care să fie puse accesoriile necesare sedințelor de întreținere (uleiuri de masaj, servețele antiseptice, bentițe din bumbac, prosoape curate, servețele, ceaiuri aromate, lumânari parfumate, dispozitiv de ascultat muzica etc).

Muzica de relaxare are un rol esențial în timpul sedinței de masaj deoarece completează atmosfera și, pe de altă aprte, are un rol terapeutic (ajută la relaxarea organismului, stimulează vindecarea și echilibrează energia corpului). Combinația de masaj, aromoterapie și muzică refac armonia fiziologică și spirituală a oricărei persoane.

masaj

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.