Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Avem dreptul la o viață sănătoasă

Avem dreptul la o viață sănătoasă

sfaturi_medicaleȘtiați că depresia este principala boală de care suferă adolescenții și că este principala cauză a îmbolnăvirii și invalidității în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani, că veninul unei specii de melci marini este un analgezic mai puternic decât morfina, că berea nu este o cauză a obezității și că un consum moderat nu contribuie la creșterea greutății corporale, că frica și furia ditsrug sistemul imunitar și că exercițiile fizice sunt cel mai bun remediu împotriva demenței? Știați că au fost create primele celule stem embrionare umane prin clonare sau că cinci porții de legume și fructe pe zi sunt insuficiente pentru reducerea riscului unor afecțiuni foarte grave?

Toate acestea le-am aflat de pe sfaturimedicale.ro, un site interesant și util pentru toți cei care doresc să fie la curent cu noutățile din sănătate, să afle mai multe despre terapiile complmentare, boli habituale, medicamente, medici, analize sau să adopte un stil de viață sănătos. Internetul este plin de informații din toate domeniile dar sunt conștientă că acestea trebuie filtrate cu cea mai mare atenție pentru că nu toate sunt 100% corecte și asta depinde foarte mult de cine le-a scris și publicat.

Oricine a avut nevoie de sfaturi medicale măcar odată în viață (în cel mai fericit caz) și dacă acestea sunt venite din partea unui medic, cu atât mai bine. Din păcate de multe ori ori ajungem să cerem sfatul sau ajutorul unui medic numai atunci când avem nevoie urgentă de o consultație sau tratament adecvat. Cu toate că nu lucrez în domeniu și nici nu sunt genul ipohondru care își închipuie că suferă de cine știe ce boli, mi s-a întâmplat de foarte multe ori să caut pe internet informații despre anumite simptome înainte să ajung în cabinetul medicului, dar asta numai din curiozitate, ca să aflu cât mai multe și în nici un caz pentru a-mi diagnostica singură o boală și de a urma un tratament după ureche.  Sunt doar un om normal căruia îi place să fie cât mai bine informat înainte de a lua o decizie importantă.

Din păcate sistemul de sănătate din țara noastră este așa cum este, chiar și acum, după 25 de ani de la Revoluție. Tot timpul am sperat ca va fi mai bine și că situația va fi alta, dar nu a fost așa. Nu știu dacă se va schimba ceva în bine în viitor, dar eu sper că așa va fi și că viața și sănătatea oamenilor vor fi puse pe primul plan. În urmă cu un an am scris articolul Lupta pentru viață pe care l-am publicat pe blog pentru a participa cu el la un concurs pentru bloggeri. Dacă îl veți citi veți înțelege de ce acest subiect are o foarte mare importanță pentru mine. Lipsa unor medicamente din farmaciile noastre nu este cea mai mare problemă a sistemului sănătate din țara, dar atunci când de cele mai multe ori viața celor bolnavi depinde de un anumit tratament nu ne putem consola cu gândul că tot este bine că se poate cumpăra dintr-o farmacie din altă țară.

medic

p

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.