Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / O noapte și o zi

O noapte și o zi

visNiciodată nu pierduse noțiunea timpului pentru că îi plăcea să își planifice fiecare minut, mai ales când se afla într-un loc străin, departe de casă. În dimineața aceea se trezise cu un sentiment ciudat. Ceva o îndemna să plece, nu conta unde anume, departe de tot ceea ce ținea de rutina zilnică. Dar unde? Nici ea nu știa.Timpul trecuse pe nesimțite și ea nu realizase asta decât atunci când noaptea învăluise întreg orașul cu mantia sa întunecată. Cu toate acestea nu îi părea rău că se lăsase dusă de val și cutreierase fără nici un scop anume străzile acestui mic orășel liniștit de la poalele munților.

Dimineața s-a urcat în mașină și a pornit la drum, părăsind orașul adormit. A mers destul de mult până s-a hotărât să se oprească undeva. La început nu știa unde se află și nici nu dorea să știe. Chiar s-a amuzat gândindu-se cum vor reacționa prietenii ei când le va povesti ce s-a întâmplat în ziua aceea. O vor certa? O vor numi inconștienta? Probabil. Dar ce contează? Ziua aceea a fost cea mai frumoasă din viața ei pentru că nimeni nu i-a spus ce să facă și când, unde să meargă, ce să cumpere, unde și ce să mănânce. Toate deciziile, bune sau rele, au fost numai ale ei și nimic nu i-a îngrădit fericirea de a fi liberă.

Dar acum era obosită. Mașina o parcase undeva la marginea orașului și ea nu mai avea puterea să meargă până acolo. Tot ce dorea acum era un ceai cald și un pat moale și primitor. Trebuia să găsească un hotel sau o pensiune unde să doarmă în noaptea aceea deoarece avea nevoie să își recapete energia atât de necesară pentru a doua zi, când trebuia să revină la realitate. Nu i-a fost greu să găsească ceea ce căuta și a închiriat o cameră. La prima vedere nu avea nimic ieșit din comun și nici nu avea așteptări prea mari ținând cont de locul unde se afla și totuși era ceva.

Patul mare părea confortabil, iar lenjeria de pat era din damasc satinat, albă și moale la atingere. Pernele moi și pufoase, din puf siliconat erau împăștiate pe pat, iar pilota matlasată, umplută cu vatelină sintetică era uimitoare, moale și călduroasă. Niciodată nu s-a găndit că aceste lucruri obișnuite îi pot crea o plăcere așa de mare. Cine a zis că nu contează calitatea în asigurarea confortului atât de necesar într-o cameră de hotel? Tot ce își dorea la ora aceea târzie din noapte era un duș fierbinte. În baia curată și luminoasă o așteptau prosoapele frumos împăturite pe o etajeră, halatul de baie alb, pufos și moale la atingere și papucii de baie albi, din frotir.

Primul gând care i-a trecut prin minte a fost acela că, mai mult ca sigur, lenjeria de pat, pernele și pilotele, prosoapele de la baie și chiar perdelele și draperiile erau produse foarte scumpe, probabil cumpărate dintr-un magazin de lux, din străinătate. Cu toate că era foarte obosită a deschis laptopul și a căutat pe internet prosoape hoteluri și a găsit detul de repede toate informațiile necesare de care avea nevoie pentru ași satisface curiozitatea. Multumită s-a cuibărit în patul mare și a pășit în lumea viselor.

towels

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.