Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Suntem ancorați în prezent, trăim nostalgia trecutului și privim cu speranță spre viitor

Suntem ancorați în prezent, trăim nostalgia trecutului și privim cu speranță spre viitor

web photo web_zps706d1972.png

Viața fiecărui om este ca un drum într-un singur sens care din când în când se intersectează în puncte cheie cu alte drumuri, ale altor oameni. Noi suntem eroii principali ai propriei vieți și coautori ai experiențelor noastre. Suntem ancorați în prezent, trăim nostalgia trecutului și privim cu speranță spre viitor. Ne place să credem că am evoluat, că suntem mai buni din toate punctele de vedere decât strămoșii noștri și facem tot posibilul ca viața noastră să devină cât mai ușoară și mai plăcută, iar drumul nostru să îl parcurgem cu o viteză cât mai mare, fără obstacole.

În trecut omul se baza foarte mult pe abilitățile fizice deoarece era nevoit să vâneze, să muncească pământul cu forțele proprii și să ducă o luptă continuă pentru supraviețuire. În prezent cel mai solicitat organ al nostru este creierul și cu toate că omul a involuat din punct de vedere fizic, a evoluat foarte mult pe plan cerebral. De-a lungul timpului acesta  s-a specializat în prelucrarea informațiilor care sunt absolut necesare în reglarea organelor interne și a comportamentului uman într-un mediu variabil, instabil și câteodată chiar foarte ostil. De fapt întregul organism a devenit un fel de sistem de comunicații complicat de-a lungul căruia circulă o cantitate mare de informații iar cel care le primește, le prelucrează și le transmite mai departe este creierul nostru care este centrul de comandă al corpului omenesc așa cum procesorul este inima oricărui sistem informatic modern.

Omul modern vrea să realizeze multe lucruri într-un timp cât mai scurt posibil și pentru aceasta are nevoie de ajutor. Odată cu creșterea și diversificarea nevoilor au apărut și instrumentele create special pentru a veni în sprijinul oamenilor. Acestea ne fac viața mai plăcută și chiar nu mi-aș putea închipui cum ar fi dacă nu am avea la dispoziție gadget-urile de care am devenit în mare măsură dependenți. Din păcate nu toți oamenii au acces la așa ceva din foarte multe motive: grad de civilizație scăzut și posibilități financiare precare, concepții învechite, idei preconcepute și multe altele.

Tot ceea ce este nou, toate invențiile și descoperirile științifice dar și gadget-urile moderne care sunt performante și sofisticate nu mă uimesc și le accept ca pe ceva firesc și normal. Omul este o ființă care a căutat tot timpul să își potolească setea de cunoaștere și să inventeze mereu lucruri noi menite să îl ajute dar și să-i înfrumusețeze viața. Este conștient că merită tot ceea ce este mai bun și de aceea face tot posibilul ca să realizeze tot ceea ce își dorește.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.