Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Preferințele culinare ale câinelui meu

Preferințele culinare ale câinelui meu

pentruanimaleCu toate că Bobiță, câinele meu, este tare mofturos la mâncare, atunci când îi este foame și castronașul lui este gol se enervează și îl împige cu botul prin toată bucătăria și îl răstoarnă ca să facă zgomot și să-l aud. Dacă nu reacționez imediat începe să latre și să fugă dintr-o cameră în alta ca să îmi atragă atenția și să îi umplu bolul cu mâncarea lui preferată, de la Royal Canin România. Dacă nu primește imediat ceea ce dorește începe să latre și să fugă dintr-o cameră în alta ca să îmi atragă atenția. Acum să nu credeți că țin câinele nemâncat și fac economie la hrană, că nu este așa. L-am convins foarte greu să mănânce mâncare uscată, special creată pentru câini.

Până la urmă am reușit să îmi dau seama care sunt preferințele lui culinare și ce fel de hrană uscată e pe gustul lui, dar a fost greu. Câine mai mofturos ca Bobiță nu am mai întâlnit. Mâncare specială pentru câini la conservă nu mănâncă, nici să nu vadă în fața ochilor așa ceva. Nu mă întrebați de ce, că nu știu. În schimb îi plac la nebunie batoanele și oasele speciale pentru câini. Prima dată se joacă cu ele și apoi le roade până nu mai rămâne nimic, nici măcar o firimitură. Cum a terminat un os, mai cere încă unul, chiar dacă nu îi mai este foame.

Când a fost bolnav nu mai avea chef de joacă, mergea greu și la orice mișcare bruscă scâncea de durere, nu mai mânca și refuza să bea apă. Îngrijorată m-am dus cu el la spitalul veterinar și i-am făcut câteva analize după care a urmat un tratament injectabil timp de câteva zile. Din fericire și-a revenit destul de repede după infecția urâtă pe care a avut-o și treptat a început să mănânce. Atunci l-am răsfățat și i-am cumpărat mai mult sortimente de mâncare specială pentru câini deoarece avea  nevoie de hrană cu un nivel proteic ridicat, cu un conținut lipidic care să aibă incluși acizi grași esențiali nesaturați (omega3, omega 6) care să asigure un aport energetic ridicat.

Acum mănâncă hrană uscată specială, dar se mai întâmplă să refuze boabele și biscuiții care nu sunt pe gustul lui. Nasul lui detectează boabele care sunt de calitate îndoielnică sau sunt vechi, mai ceva ca un radar. Și are dreptate. Mie mi se mai întâmplă să mă păcălesc atunci când îi cumpăr hrana, dar pe el nu îl duce nimeni de nas.

Facebook Comments

About Mihaela

3 comments

  1. trebuia sa citesc acest articol :))) am aici un catel de 40 de kg ce nu vrea sa manance altceva inafara de conserve de carne de 1250g. sunt pe la carrefour cu 5-10 lei. e capabil sa moara de foame daca nu-i aduci o conserva :)))

  2. Este foarte adevarat ca unii caini sunt pretentiosi cand vine vorba de hrana pe care o consuma, insa unele produse de nerefuzat, recomand Equilibrio, hrana caini creata special pentru a oferii doza zilnica de energie si vitamine cainelui dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.