Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / De ce trebuie să ținem seama când ne alegem o saltea

De ce trebuie să ținem seama când ne alegem o saltea

 photo selgros_zpse260db94.png

Toți avem nevoie de un somn odihnitor și este vital să dormim bine și fără întreruperi (mai ales pe timpul nopții) pentru ca somnul să își poată îndeplini funcția de regenerare care este necesară și vitală organismului uman. Un rol important îl are salteaua patului. Atunci când cumpărăm o saltea nouă trebuie să ținem seama de mai multe crititerii: mărimea, tehnologia de fabricare, standardele de calitate care să garanteze igiena, calitatea și protecția, prețul și garanția. De asemenea nu trebuie uitat faptul că modul necorespunzător în care ne odihnim poate avea consecințe negative asupra sănătății noastre.

Lungimea saltelei trebuie să fie cu 15-20 cm mai mare decât înălțimea persoanei care doarme în patul respectiv, iar lățimea trebuie să fie de minim 90 cm pentru o persoană și 160 cm pentru 2 persoane. Pentru cei care nu depășesc 90 kg orice tehnologie folosită pentru fabricarea unei salta este bună, dar în cazul persosoanelor care depășesc această greutate trebuie aleasă o saltea care oferă o foarte bună susținere pentru spate. Nu toate modelele de saltele susțin coloana vertebrală în mod adecvat, pot ameliora problemele curente de spate și gât și, mai mult, pot preveni apariția unor astfel de probleme.

O saltea trebuie să fie confortabilă și din această cauză cel mai bine este să optăm entru o saltea pe care o putem proba cel puțin de 30 de zile înainte de a decide dacă este salteaua potrivită. Asigurarea confortului este un criteriu important în alegerea unei saltele, dar nu trebuie să uităm de standardele de producție ce garantează calitatea, igiena și protecția. Din cauză că majoritatea oamenilor folosesc o saltea mai mulți ani, aceasta poate deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și acarienilor, care pot provoca oamenilor diferite afecțiuni sau boli (alergii, astm). Pentru a preveni apariția acestor agenți patogeni, saltelele trebuie să fie inpregnate cu o substanță specială, SANITIZED®, care asigură o protecție durabilă împotriva acarienilor și împiedică dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor. Toate saltelele Dormeo care se găsesc la Selgros Brașov au materialul textil impregnat cu această substanță protectoare.

Un criteriu foarte important în alegerea unei saltele este prețul acesteia. Este normal să ne uităm și la bani atunci când cumpărăm o saltea pe care intenționăm că o să o folosim mai mulți ani, dar nu trebuie să ne ghidăm numai după preț. Nu trebuie să cumpărăm salteaua cea mai ieftină fără să ținem cont de criteriile enumerate mai sus și nici să cumpărăm modelul cel mai scump din magazin mergând pe considerentul că dacă are un preț mare în mod sigur are toate calitățile și oferă confortul și protecția de care avem nevoie, fără să verificăm dacă așa este. Raportul preț/calitate este foarte important și din punctul meu de vedere acesta este elementul decisiv de care trebuie să ținem seama atunci când trebuie să cumpărăm o saltea nouă.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.