Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Procesomanii

Procesomanii

proces photo procesoman_zps479c7a88.png

De multe ori mi-am pus întrebarea de ce există un anumit gen de oameni, procesomanii, cei care nu stau de două ori pe gânduri ca să dea pe cineva în judecată, nu contează pe cine: vecinii, neamurile sau colegii. De cele mai multe ori chiar nu au nevoie de motive bine întemeiate ca să facă asta și nu le pasă că în urma unui asemenea demers este posibil să facă mult rău. Cred că le face o deosebită plăcere să frecventeze sălile de judecată și să se simtă importanți, chiar dacă asta nu durează mult și este posibil să piardă. Dar pentru ei acest fapt nu este un impediment.

Deschid procese pe bandă rulantă, sunt la curent cu legile în vigoare, depun petiții peste tot și caută martori credibili. Deci nu se pot plânge că nu au activitate, asa este clar! Și între termenele proceselor, ce credeți că face un procesoman? Dă consultații juridice celor mai săraci cu duhul decât ei, oameni care nu știu ce să facă, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze, ce acte trebuie să depună la dosar etc. Chiar dacă nu au nici un drept să facă asta, acest amănunt nesemnificativ din punctul lor de vedere nu le stă în cale. Ei sunt bunii samariteni care nu stau pe gânduri atunci când doresc să ajute pe cineva.

Din păcate gestul acesta nu este întotdeauna gratuit și cei care au acceptat ajutorul unui procesoman cu experiență, crezând că acestuia chiar îi pasă de necazurile lor, ajung într-un târziu să regrete că nu au apelat la un avocat și au burdușit buzunarele încăpătoare ale unui individ fără scrupule. Un procesoman vorbește mult și de cele mai multe ori reușește să convingă oamenii care nu au mai avut procese că el știe foarte multe și că trebuie să asculte de el dacă vrea să câștige procesul.

PROCESOMÁN, -Ă, procesomani, -e, s. m. și f. Persoană care are mania de a intenta procese juridice. – Proces + suf. -oman. 
Sursa: DEX ’09 (2009

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. Daca ii ai in preajma risti sa le simti indignarea ca pe o lama in gat in fiecare zi, mai periculosi cred decat un mitoman.

  2. Cine vrea sa aiba in preajma lui asemenea specimene?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.