Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Alegerea, întreținerea și curățirea plăcilor de marmură

Alegerea, întreținerea și curățirea plăcilor de marmură

 photo fabi_zps648de107.pngFoarte mulți oameni din întreaga lume preferă pardoselile din plăci de marmură pentru decorarea locuințelor deoarece marmura este un material durabil, elegant și are o strălucire aparte. În plus, marmura este un mediu impropriu dezvoltării microorganismelor patogene sau alergene. Alegerea pardoselei potrivite nu este o sarcină ușoară deoarece trebuie să ținem seama de mai multi factori inainte de selectarea plăcilor de marmură pentru pardoseală. În primul rând trebuie să facem asta în funcție de spațiul pe care vrem să îl decorăm. Dacă este vorba despre un apartament mai mic trebuie să gasim marmura de culoarea care se potrivește cu spațiul.

În acest caz (apartamente mai puțin spațioase) este indicată alegerea unor plăci de culoare cât mai deschisă pentru a nu crea senzația de spațiu mic, prea încărcat. Plăcile de marmură sunt preferate pentru pardoseala si pentru blatul tejghelei din bucătărie (deși nu este indicat) sau pentru pardoseala coridoarelor. Nu este recomandată folosirea plăcilor de marmură în dormitor deoarece acestea mențin un nivel scăzut al temperaturii, indiferent de anotimp. Tot din acest motiv dar și din cauză că marmura este un material absorbant, apa se usucă în interiorul pietrei și produce la suprafață pete urâte, trebuie evitată folosirea plăcilor de marmură la decorarea băii sau chiar a bucătăriilor și a sălilor de mese.

 photo coridor_zpsca9bc77f.jpg

Marmura este un material foarte frumos și este ideal pentru decorarea locuințelor sau a birourilor. Pentru ca pardoselile de marmură să aibă o durată de viață cât mai mare este indicat ca acestea să fie întreținute corespunzător. Există procedee de curațăre care sunt benefice, dar și unele care nu sunt indicate și care trebuie evitate. Marmura trebuie măturată în fiecare zi și spălată cu apă curată cel puțin odată pe săptămână. Este indicată folosirea detergenților cu PH neutru, limpezirea cu apă curată și uscarea podelei de marmură cu o lavetă curată. Pardoseala trebuie păstrată tot timpul uscată pentru a nu se păta sau decolora din cauza umezelii. Trebuie să rețineți faptul că marmura nu trebuie curățată cu produse care conțin oțet, lămâie, amoniac și sare. Genul de produse care au în compoziție aceste sunbstanțe sunt bune pentru curățirea faianței  și nu se recomandă folosirea lor în cazul plăcilor din marmură.

 photo baltic-brown-315_zpsde074c43.jpg

red multicolor marmura photo red-multicolo-603_zps583b48ce.jpg

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.