Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Atmosferă de vis

Atmosferă de vis

restaurantdiplomat photo diplomat_zps6582c26d.pngRestaurantul din incinta Clubului Diplomat din București se află situat în zona lacului Herăstrău, la adresa Șoseaua București-Ploiești nr. 2B. În anul 2012 a fost reamenajat, devenind astfel locul în care experiența întâlnește inovația și avangardismul culinar. Meniul variat de preparate tradiționale și internaționale, atmosfera selectă și discretă, precum și serviciul ireproșabil constiuie cartea de vizită și renumele acestui restaurant. Unicitatea acestuia este istoria și tradiția de mai bine de un secol, mâncarea rafinată și peisajul. Lacul Herăstrău, parcul și grădinile care îl înconjoară oferă o priveliște deosebită de care nu are parte nici un alt restaurant din București sau din alt oraș din țară.

Pe terasa acestui restaurant aristrocrat mi-ar plăcea să iau cina într-o seară călduroasă de vară, deoarece meniul este alcătuit din feluri cunoscute din bucătăria italiană și asiatică, mâncarea este foarte bună și este preparată din produse proaspete, de calitate. Vreau, pe lângă meniul generos și avangardist, să am parte și de coktailuri generoase, vinuri alese, muzică bună, atmosferă și priveliște de vis.

 photo terasadiplomat1_zps9e861f4b.jpg

Istoria clubului Diplomat este una interesantă. În primavara anului 1922, la sediul Jokey Club din București, colonelul St. E. Greble Junior și Alexandru Marghiloman au pus bazele Country Club Baneasa cu ajutorul a 143 de persoane fizice (care au plătit o taxă de înscriere și o taxă anuală)  și două juridice,  „Jockey-club” şi „Automobil club” care au contribuit cu un capital social consistent. Printre cei ceilalți 143 de membri fondatori găsim nume importante ale unor personalități din acea vreme: prințul Ghica, Barbu Catargiu,generalul Anderson, principele Jean Calimache, principele Cantacuzin, principele Barbu Stirbey, baronul Starcea etc. După câțiva ani aici a fost amenajat primul teren de golf din România, la început cu nouă trasee.Azi e cel mai îngrijit teren de golf din România, chiar dacă are numai șase găuri.

terasa photo terasadiplomat2_zpsc7db02d3.jpg

 nnmm

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.