Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / O discuție interesantă

O discuție interesantă

 photo railingdesign_zps464b6823.pngÎn urmă cu două sau trei zile am asistat fără să vreau la o discuție aprinsă între două persoane necunoscute mie. Nu obișnuiesc să trag cu urechea la ce vorbesc oamenii, dar nu este vina mea că cei doi, un el și o ea, vorbeau tare, chiar dacă se aflau la o terasa în oraș. Se pare că nu îi deranja deloc prezența altor oameni în jurul lor și nici nu le păsa că poate pe ceilalți îi deranja tonul lor ridicat. Dar, făcând excepție de acest lucru, discuția lor era interesantă. Din câte mi-am dat seama cei doi erau căsătoriți și discutau despre casa cumpărată recent și despre ce modificări doreau să îi facă. În unele privințe erau de acord, dar de cele mai multe ori nu erau pe aceeași lungime de undă.

Discuția era destul de aprinsă și erau momente cînd se auzeau numai vocile lor. După ce au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește rulourile exterioare și corpurile de iluminat pentru grădină, s-au lansat intr-o discuție aprinsă despre balustrada scării interioare. El prefera balustradele de sticlă, iar ea cele din fier forjat. Fiecare își susținea punctul de vedere și venea cu argumente solide la prima vedere, asta până când erau desființate de celalalt. El venea cu argumente de genul preț, calitate și design, iar ea se gândea în primul rând la siguranța viitoarilor copii sau la timpul și efortul necesar întreținerii balustradei. Într-ul fel, fiecare avea dreptate, dar nu înțelegeam de ce sunt așa de încăpățânați și nu cer părerea unui specialist.

interior photo casa-privatainterior_zps5f29997b.jpg

Într-un târziu au ajuns la un consens, dar foarte greu. Ea a renunțat la ideea unei balustrade din fier forjat în favoarea celei din sticlă, preferata lui, dar mi-am dat seama după tonul vocii că data viitoare, când va veni vorba de piscină sau de grătarul din curte, de exemplu, nu va mai renunța și își va impune punctul de vedere. Și, ca un făcut, nu a durat mult până când cei doi au început să discute despre piscină. Ca să vezi! Cu toate doream să știu preferințele fiecăruia, nu am mai avut timp și nici răbdare să asist în continuare la discuțiile lor, chiar dacă eram curioasă să aflu dacă el a reușit să o convingă de faptul că niciodată fumul și mirosul care va veni de la grătarul pe care dorea să îl amplaseze lângă piscină nu o va deranja când ea va face plajă și că va avea el grijă ca întotdeauna ca vântul să bată în direcție opusă.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.