Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Hrana preferată a câinelui meu

Hrana preferată a câinelui meu

 photo pentruanimale_zps4721ef4a.png

Iar i-a venit rândul lui Bobiță, câinele meu, să scriu despre el. Nu l-am întrebat dacă este de acord, dar sunt sigură că nu îl deranjează surplusul de atenție din partea mea, ba dimpotrivă. Dacă ar ști el cum stă treaba cu internetul, cu blogurile și mai ales cu rețelele de socializare, în mod sigur ar dori să fie în centrul atenției, știu eu prea bine ce îi poate pielea. Mai bine nu îi spun! Știu eu cum reacționează el când îi place la nebunie ceva. Dă din coadă, latră, sare, se învârte în jurul meu până mă apucă amețeala și iar latră. De exemplu, așa face când vrea să mănânce crochetele preferate, Acana Junior.

 photo acana1_zps275fdd2e.jpgDacă se întâmplă ca bolul să fie gol atunci când îi este foame, se enervează și îl împige cu botul prin toată bucătăria ca să facă zgomot și să-l aud, apoi se se supără și îl răstoarnă, odată, de două ori… Dacă nu reacționez imediat  la protestul lui începe să latre și să fugă dintr-o cameră în alta ca să îmi atragă atenția și să îi umplu bolul cu boabele lui preferate. Acum să nu credeți că țin câinele nemâncat și fac economie la hrană, că nu este așa. Mi-a trebuit mult timp până l-am convins să mănânce hrană uscată. La început îi cumpăram numai 1/2 kg dintr-un anumit sortiment ca să testez, să văd dacă îi place gustul sau nu. Și de cele mai multe ori refuza să mănânce. Și cum Bobiță nu putea să îmi spună din ce motive refuza să mănânce boabele, data viitoare cumpăram o cantitate mică de hrană uscată din alt sortiment, alt producător, cu alt gust și alte arome speciale etc. Până la urmă am reușit să îmi dau seama care sunt preferințele lui culinare și ce fel de hrană uscată e pe gustul lui, dar a fost greu. Câine mai mofturos ca Bobiță nu am mai întâlnit. Mâncare specială pentru câini la conservă nu mănâncă, nici să nu vadă în fața ochilor așa ceva. Nu mă întrebați de ce, că nu știu. În schimb îi plac la nebunie batoanele și oasele speciale pentru câini. Prima dată se joacă cu ele și apoi le roade până nu mai rămâne nimic, nici măcar o firimitură. Cum a terminat un os, mai cere încă unul, chiar dacă nu îi mai este foame.

Oricât ar fi el de mofturos nu am cum să mă supăr pe el, este câinele meu și îl iubesc mult. Fac tot posibilul să îl hrănesc corect și sănătos, asigurându-i o dietă naturală cu un conținut bogat de proteine și scăzut în carbonați. Hrana uscată specială pentru câini Acana Junior conține: proteine, grăsimi, fibre, calciu, fosfor, magneziu, omega 6, omega 3, vitamine (A, B, D3, E, B1, B2, B3, B6, B12), acid folic, fier, potasiu, iod etc, toate substanțele necesare unei diete naturale a unui câine de mărime medie.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.