Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Rolul arhitectului în realizarea unei construcții

Rolul arhitectului în realizarea unei construcții

arhitectDespre arhitecți și rolul important al acestora am mai scris pe blog, dar așa cum am spus și atunci, sunt foarte multe de spus. Dacă doriți să vă construiți o casă nouă sau un sediu pentru firmă aveți nevoie de un arhitect care să se ocupe de proiectare și de tot ceea ce ține de întocmirea actelor și documentațiilor tehnice necesare obținerii avizelor obligatorii pentru obținerea autorizației de costruire, de modernizare sau de extindere. Înainte și în timpul construirii unei case rolul arhitectului este foarte important. El alege împreună cu proprietarul viitorul amplasament al clădirii, realizează schița în funcție de suprafața disponibilă și de planul urbanistic general.

După întocmirea schiței prealabile urmează realizarea planurilor de construcție care constituie proiectul propriuzis. Arhitectul trebuie să aleagă soluțiile optime privind materialele de construcție pentru fundație, corpul clădirii și acoperiș. De asemenea, acesta trebuie să includă în planurile sale locul pentru instalarea centralelor electrice și a aparatelor de aer condiționat. La prima vedere, după întocmirea proiectelor și obținerea aveizelor necesare, arhitectul nu mai are nimic de făcut și lasă loc echipei de constructori să se ocupe de ridicarea și finisarea clădirii. Dar un bun arhitect trebuie ofere asistență clientului prin coordonarea întregii activități. Indicat este ca arhitectul care s-a ocupat de proiect să calculeze costurile necesare achiziționării materialelor, să contracteze o echipă de constructori și să urmărească fiecare etapă.

Dacă clientul nu are o idee clară despre cum dorește să arate viitoarea casă și nici timp să se ocupe de așa ceva, acesta poate să aleagă un proiect la cheie și să lăse arhitectul să se ocupe de toate detaliile despre care am scris mai sus. Cu toate acestea, ținând cont de faptul că de cele mai multe ori costul total al unei construcții (indiferent de destinația acesteia – casă de locuit sau sediu de firmă) este unul destul de mare, indicat ar fi ca viitorul proprietar să se implice cât mai mult. Acesta trebuie cu arhitectul detaliile preliminare și este absolut necesar să se ajungă la un consens în ceea ce privește amplasamentul, stilul și costul final.

proiect casa ana photo casaana_zps7b5ec1a9.jpg

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.