Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cazare la cea mai modernă pensiune din Maramureș

Cazare la cea mai modernă pensiune din Maramureș

turist photo turist_zps344313fd.png

Nu am fost niciodată în vizită prin zona de nord a țării, în Maramureș, dar mi-ar plăcea să merg, deși este drum lung până acolo. Acesta ar fi singurul inconvenient, cred, dar nu este unul de nerezolvat. Dar locurile frumoase din acea zonă merită orice efort și cred că doar câteva zile nu mi-ar fi deajuns ca să vizitez majoritatea obiectivelor turistice interesante din zonă: Cimitirul Vesel din Săpânța, Statiunea Balneoclimaterica Ocna Șugatag, Muzeul Satului Maramureșan, Peștera cu Oase, Biserica în stil gotic din Acis și bisericile din lemn din secolul XVII, construite în stil codrenesc și maramureșean.

Sunt foarte multe obiective turistice pe care aș dori să le vizitez, dar mi-ar plăcea să gust și din bucatele tradiționale din zona Maramureșului, să privesc un apus de soare de pe Creasta Cocoșului din Munții Gutâi și să mă plimb cu mocănița. Din păcate sunt o fire comodă și niciodată nu mi-a plăcut să umblu cu rucsacul în spate și să dorm în cort deoarece este incomod și efortul mult prea mare. Din fericire pentru mine în zona Maramureșului există multe pensiuni frumoase amplasate în locuri pitorești și care atrag mulți turiști cu ofertele de nerefuzat, dar și cu condițiile foare bune de cazare pe care le oferă.

Casa Corodan photo ef244c1023_zps0fef178f.jpg

Un exemplu ar fi Casa Corodan, una din primele pensiuni turistice de trei stele din mediul rural românesc. Aceasta este situată într-un loc pitoresc și liniștit, la 18 Km distanțî de Baia Mare, în satul Ilba din județul Maramureș. Locația este perfectă pentru sejururi sau vacanțe. Serviciile de cazare oferite clienților sunt de bună, iar confortul deosebit. Pensiunea dispune de 4 camere single și 6 camere cu două paturi, toate dotate cu TV (cablu), minibar și acces la internet. Prețurile sunt rezonamile (90 de lei pentru camera single și 120 lei pentru dublă, cu mic dejun inclus în preț), iar rezervarea se poate face online.

Restaurantul în care se servește mancare tradițională și barul au fiecare o capacitate de 60 de locuri, iar salonul multifuncțional 25 de locuri. Ce este interesant și chiar mi-a trezit curiozitatea este faptul că pensiunea are o plajă amenajată, loc de joacă pentru copii și parcare privată. Recunosc, nu este ceva ieșit din comun, dar îmi place ideea de plajă la munte. Sună altfel, nu?

Toate bune și frumoase până acum. Cel mai ușor este să visez cu ochii deschiși și să îmi fac planuri și calcule.  Nu îmi mai rămâne decât să dispun de timp suficient și de banii necesari pentru a pleca în vacanță prin țară.

maramures photo casamaramures_zpsfb40c367.png

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.