Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / IT&C / Cum să ne alegem un laptop

Cum să ne alegem un laptop

loopingAchiziționarea unui laptop nu este tocmai o joacă de copii. Căutarea celui mai potrivit candidat pentru dumneavoastră depinde și de ocupațiile pe care le aveți și la ce doriți să folosiți acest laptop, ca de exemplu: editări foto/video, gaming sau doar lucrul la birou și navigat pe internet. Pe lângă asta, mai trebuie să țineți cont și de alte lucruri: mediul de utilizare a laptopului, tipul procesorului, placa video, memoria RAM, capacitate hardisk, durata de viață a bateriei, producător, dimensiuni, design, culoare și preț. În acest sens, voi analiza câteva aspecte care au un rol importgant în alegerea unui laptop:

1. Ecran mat (matte) vs. lucios (glossy)

Decizia este relativ simplă – Ecranul mat redă culori spălăcite și plictisitoare, dar este potrivit pentru utilizarea în aer liber și soare unde nu va reflecta lumina, evitând oboseala ochiilor. În schimb, ecranul lucios se află la polul opus, oferind imagini cu un contrast mai viu, dar dezavantajul constă în limitarea la folosirea laptopului doar în locuri fara lumină.

2. Placă video dedicată vs integrată

Placa video dedicată este necesară doar pentru persoanele care sunt pasionate de jocuri. Cea integrată  va fi utilizată doar pentru lucrurile uzuale precum navigatul pe internet sau lucrul în Office.

3. Mărimea diagonalei ecranului

Cea mai frecvent întâlnită mărime este de 15 inci. In cazul în care doriți portabilitate mai mare, optați pentru ecranele de 11 sau 12 inci, iar pentru o mai bună experiență a vizionatului filmelor se poate alege și mărimea de 17 sau 18 inci.

4. Memoria RAM

RAM-ul permite calculatorului să citească informațiile aflate pe Hard Drive. Cu cât cantitatea (in GB) de RAM este mai mare, cu atât calculatorul va putea rula mai multe aplicații într-un timp mai scurt și fără un risc prea mare de a se bloca.

laptop photo laptop_zps1bdadb72.jpg

Facebook Comments

About Alexandru

3 comments

  1. La 11 inch nu e laptop.

  2. Sunt articole mult mai complete pe internet legate de laptopuri. Trebuie doar sa le cauti cu atentie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.