Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Campanii / Pentru un viitor mai bun

Pentru un viitor mai bun

 photo Voluntar_zpseeb894bb.png

Procesul de tehnologizare la care este supusă planeta noastră de mai multe decenii favorizeaza apariția unei îmbunătățiri considerabile a stilului nostru de viață. Prețul pentru un asemenea beneficiu depășește stadiul de valoare monetară, aici fiind vorba în primul rând de natură. Cu toate că o exploatăm neîncetat pentru o viață mai ușoară și un prezent mai bun, oare de ce nu putem vedea și în viitorul îndepărtat? cum va fi atunci când toate resursele planetei vor fi secătuite? Poate cea mai bună soluție ar putea fi informarea publicului prin intermediul media, dar nu prea există loc pentru așa ceva.

Încercați una sau mai multe dintre aceste soluții în speranța revitalizării planetei noastre:

1. Realizați-vă propria gradină

Veți rămâne surprinși de ceea ce un mic petic de spațiu verde poate face pentru mediul înconjurător. Plantarea și recoltarea legumelor  înseamnă o reducere a importului de hrană din alte țări, ducând astfel și la o reducere a combustibilului împrăștiat în atmosferă de către vehiculele care transportă mancarea. Dacă doriți să vă orientați către o grădină de flori, cultivați plante care atrag polenizatori precum albinele, fluturii, și păsările: ei dispar într-un ritm alarmant din cauza pesticidelor și insecticidelor utilizare, astfel încât o grădină organică plin de flori și plante precum floarea-soarelui, amarantul sau meiul va ajuta exponențial.

2. Nu mai poluați apa

Gândiți-vă la faptul că doar 2% din toată rezerva de apa de pe pământ este potabilă și o cantitate semnificativă din acel procentaj este în prezent poluată din cauza a ceea ce aruncam NOI în ea. Fiecare picătură de agent chimic, de vopsea de par, de detergent de rufe sau de soluție pentru curățarea toaletei ajunge în sistemul de apă, și, deși sistemul de filtrare al orașelor rezolvă o parte a problemei, cele mai multe dintre aceste toxine ajung în sol și masa de apă subterană, ucigând treptat viața de pe planetă. Este recomandat un studiu amănunțit al produselor înainte de achiziționare pentru a putea evita acest lucru.

3. Oferiți-vă voluntar

Există diverse moduri pentru a oferi timpul personal într-un scop umanitar. Unii oameni se mulțumesc cu lucrul într-o cantină pentru persoane neajutorate sau cu a ajuta indivizii crescuți în stradă să-și formeze educația,  în timp ce alții vor mai mult de atât. Oricare ar fi tipul de voluntariat căutat, există oportunități pentru persoanele de orice varsta, profesie sau capacitatea fizică: www.voluntar.ro

Facebook Comments

About Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.