Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Print sau online

Print sau online

 photo mival_zpsb0e4bd30.pngCu toate că atunci când caut informații, citesc ziare și cărți sau corespondez cu prietenii prefer să folosesc mediul online cu toate uneltele și avantajele pe care le oferă, nu pot să spun că de mâine aș putea renunța liniștită la inprimantă, pentru că nu este așa. Dacă acasă rar se întâmplă să folosesc imprimanta, nu la fel se întâmplă și la birou. Activitatea mea zilnică nu se poate desfășura fără computer, imprimantă, fax, telefon, scaner sau copiator. Toate au un rol important, fie că îmi place sau nu. Cu toate că s-au făcut pași importanți pentru ca întreaga activitate a instituției să se desfășoare online, încă nu s-a ajuns la performanța de a nu se mai folosi deloc hârtia.

Schimbările se fac din mers pentru că  trebuie implementate multe programe și semnături digitale, trebuie schimbată legislația și nu în ultimul rând mentalitatea oamenilor, care este cea mai dificilă etapă. La birou avem o imprimantă laser performantă care face față cu brio la cantitatea mare de hârtie tipărită în fiecare zi și o multifucțională HP care se poate folosi ca fax, imprimantă, scaner și copiator. Cu toate că încă mai funcționează cred că i-a venit timpul să fie schimbată pentru că este foarte veche și face cu greu față solicitărilor la care este supusă în fiecare zi. Dar până când se va întâmpla acest lucru trebuie să o folosim.

Așa cum am spus la început, cred că o să avem nevoie de mulți ani de zile până când vom reuși să renunțăm în totalitate la suportul analogic. Până atunci vom continua să folosim imprimantele, să consumăm foarte multă hârtie și să cumpărăm consumabile de imprimantă deoarece sunt necesare și fără acestea nu ne putem desfășura activitatea, cel puțin deocamdată. Sunt sigură că va veni o zi în care voi răsufla ușurată că nu mai sunt nevoită să folosesc imprimanta și să nu mă mai enervez când ceva nu merge bine. Acum stau și mă întreb peste câți ani se va întâmpla acest lucru? Cinci, zece sau douăzeci? Cu toate că sunt mai pesimistă decât alții, totuși sper să am parte de acest moment unic înainte de a ieși la pensie.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.