Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Iluzia lumii virtuale

Iluzia lumii virtuale

 photo relatiivirtuale_zpsad29118b.png

Omul nu este sortit să ducă o viață solitară, căci până și cel mai introvertit suflet iși caută până la urmă un partener de coexistență. O prietenie autentică nu își va face apariția în momentul în care vom simți nevoia să ne împărțim gândurile și trăirile cu alte persoane, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm. Frica de dezamăgire sau gândurile de neîncredere nu ne pot fi parteneri pe drumul acesta, ele ne împiedică de la ceea ce avem nevoie cu adevărat : experiență. Nu toți ne potrivim precum piesele de puzzle, dar de ce să nu vedem cu proprii noștrii ochi dacă este adevărat sau nu?

Soluția nu constă într-o analiză profundă și sistematică. Soluția este sub forma unor simple cuvinte “Bună, încântat de cunoștință!”. De acolo pornește totul, acolo este linia de start a experienței. Există șanse să realizezi că acel om caruia i te adresezi nu prezintă un interes pentru tine, dar va compensa ideea că te-ai familiarizat cu un tip de personalitate pe care nu l-ai mai întalnit până acum și, mai presus de atât, poate acea persoana cu care ai făcut cunoștința în urmă cu câteva clipe se va dovedi a fi un model pentru tine.

Câți dintre voi nu ați simțit o nevoie apăsătoare de a merge în fața cuiva pentru a-i spune lucruri precum “aș vrea să ne cunoaștem mai bine”? Bineînțeles că ideea de refuz sau de rușine v-a pus pe gânduri și v-a oprit. Câteva secunde de frică și emoție în schimbul unei șanse pentru a putea glădi o prietenie mi se pare o afacere bună.

În final trebuie să realizăm că toate aceste sfaturi nu pot fi urmate în mod corespunzător pe domeniul lumii virtuale. Ușurința pe care o conferă conversația din spatele unui monitor este doar iluzia unei  încercări neînsemnate de a cunoaște cu adevărat esența unui om. Internetul ne-a unit pe toti intr-o singură lume pentru a ne distanța unul față de celălalt.

Facebook Comments

About Alexandru

One comment

  1. „Ne-a unit intr-o singura lume”, sunt de acord cu tine. Dar de acolo depinde de fiecare daca vrea sau nu sa pastreze distanta…asa vad eu lucrurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.