Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Locuri frumoase care merită să fie văzute

Locuri frumoase care merită să fie văzute

romania photo romania_zpsae475149.png

De multe ori m-am gândit că ar fi frumos ca în concediul de vară să facem un tur al mânăstirilor din toată țara, dar de fiecare dată am renunțat din cauza timpului. Mânăstirile noastre sunt adevărate opere de artă și indiferent în ce perioadă au fost construite și cine a fost ctitorul fiecăreia, merită atenția nostră și, mai mult, cred că fiecare român ar trebui să le viziteze. Tara noastră este frumoasă și are multe locuri interesante de vizitat, care merită cu adevărat prețuirea și admirația noastră. Îmi aduc aminte de prima reacție pe care am avut-o după ce am citit balada Meșterului Manole.

Am fost intrigată și am condamnat moartea absurdă a Anei, soția meșterului Manole, pentru ca zidurile mânăstirii să nu se mai dărâne în fiecare noapte și munca celor care o construiau să nu fie în zadar,  iar crudul domnitor Neagoe Basarab să fie mulțumit. Meșterul Manole și-a sacrificat soția iubită și a zidit-o pentru ca ziduri, numai ca acestea să reziste? Nu am înțeles de ce a făcut asta, dar mă consolam cu gândul că era posibil ca în realitate să întâmplările să fi fost diferite și realitatea alta, fiind vorba despre o baladă populară. Pe de altă parte, un sâmbure de adevăr există în toată această poveste, este imposibil ca totul să fie ficțiune. Chiar dacă am fost revoltată și dezamăgită de toată această poveste, tot mi-am dorit să am ocazia ca într-o zi să vizitez Mânăstirea Curtea de Argeș ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab și să văd fântâna Meșterului Manole, aflată în imediata apropiere, dar până acum nu am avut ocazia.

Hotel Posada photo hotelposada_zps56cc0f8b.jpg

Dar timpul nu este pierdut și poate că în vara aceasta voi reuși. Încă nu am planificat nimic, dar nici nu ar fi chiar așa de complicat să organizez ceva, fără prea multă bătaie de cap. Cazarea este ca și rezolvată deoarece am găsit locul ideal, la hotel Posada in Curtea de Arges. Acesta este situat în apropierea mânăstirii contruită de către meșterul Manole, într-o zonă liniștită. Hotelul este decent, de 3 stele și are camere curate și luminoase (cu TV, minibar, internet), fiind modernizat în 2008. Hotelul are un restaurant propriu unde se poate servi micul dejun care este inclus în prețul camerei.

Așa cum spuneam la început, țara noastră are multe locuri frumoase și ar fi păcat să nu le promovăm prin toate mijloacele posibile și oricine poate face asta, nu numai oficialitățile și televiziunile. Chiar azi am citit două articole frumoase publicate pe două bloguri diferite. Primul articol care mi-a atras atenția l-am găsit pe blogul andreea-sedna.eu. Cu toate că nu se știe când voi ajunge în Piatra Neamț, îmi place cum o bucureșteancă a povestit despre clipele frumoase petrecute în acest oraș, despre obiectivele turistice importante pe care și-ar dori să le revadă în vara aceasta și la ce hotel are de gând să se cazeze.

Al doilea articol care mi-a plăcut este scris de către un băiat care locuiește în Alba Iulia în care descrie cu lux de amănunte obiectivele turistice care se pot vizita în acest oraș într-o zi sau într-o oră, rutele mijloacelor de transport în comun și localurile unde se poate servi o mâncare bună. Îmi este tare drag orașul Alba Iulia, acolo am petrecut doi ani din viață, poate cei mai frumoși de până acum. Coincidență sau nu, mâine voi avea ocazia să revăd orașul și dacă timpul îmi va permite voi vizita câteva locuri dragi.

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

  1. Nimic nu se compara cu manastirile din Moldova, dar de preferat plimbarile in zona mai prin toamna, vara te omoara caldurile si mai nou ploile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.