Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cină romantică la un restaurant de lux

Cină romantică la un restaurant de lux

restaurantdiplomat photo diplomat_zps6582c26d.png

Niciodată nu mi-am făcut o listă care să conțină ce aș dori să fac până la o anumită vârstă, de exemplu. Nu îmi place să planific nimic, deși în unele cazuri ar fi bine. Mi-ar plăcea să învăț să sar cu parașuta, dar gândul că la un moment dat voi cădea în gol și că există pericolul ca parașuta să nu se deschidă îmi taie pofta de așa ceva. De multe ori am visat că zbor dar niciodată nu am avut curajul să fac ceva ca să-mi îndelinesc această dorință. Știu să înot, dar niciodată nu am făcut scufundări, nu am avut ocazia. Deși mă tentează, mă gândesc că și activitatea asta este destul de periculoasă.

Nu îmi place să risc, cu toate că dacă stau bine să mă gândesc în fiecare zi fac câte ceva riscant, cum ar fi traversatul străzii sau schimbatul unui bec. Bine, acum exagerez, sper că nu mă luați în serios, nu sunt o fricoasă. Doar extrem de prudentă. Deci de pe lista mea am tăiat până acum două dorințe care, deși sunt accesibile, nu am curajul să mi le îndeplinesc. Lista mea de dorințe este destul de lungă, dar dacă le analizez pe fiecare și le elimin pe cele riscante sau imposibile, mai rămân doar câteva, puține la număr.

restaurant_diplomant1 photo IMG_7277_zpsefd5f83d.jpg

Ce îmi doresc acum? Ceva simplu, dar cu toate acestea greu de îndeplinit, cel puțin pentru mmine și asta numai dintr-un singur motiv. Mi-ar plăcea o cină romantică într-un restaurant de lux din București, care să fie amplasat într-un loc frumos și liniștit, așa cum este  Diplomat Club. De ce aici și nu în altă parte? Deoarece meniul este alcătuit din feluri cunoscute din bucătăria italiană, mâncarea este foarte bună și este preparată din produse proaspete, de calitate. Dar nu mâncarea face acest restaurant să fie unic și să fie preferatul multor oameni, ci locul unde este amplasat. Acesta se află pe malul lacului Herestrău și este înconjurat de grădini frumoase care oferă o priveliște mirifică care nu se află în meniu, dar care crește valoarea și importanța acestui club. Interiorul restaurantului este modern, bine organizat și spectaculos, cea ce face din Clubul Diplomat o locație de excepție pentru evenimentele mari și importante, de anvergură.

Istoria clubului Diplomat este una interesantă. În primavara anului 1922, la sediul Jokey Club din București, colonelul St. E. Greble Junior și Alexandru Marghiloman au pus bazele Country Club Baneasa cu ajutorul a 143 de persoane fizice (care au plătit o taxă de nscriere și o taxă anuală)  și două juridice,  „Jockey-club” şi „Automobil club” care au contribuit cu un capital social consistent. Printre cei ceilalți 143 de membri fondatori găsim nume importante ale unor personalități din acea vreme: prințul Ghica, Barbu Catargiu, generalul Anderson, principele Jean Calimache, principele Cantacuzin, principele Barbu Stirbey, baronul Starcea etc. După câțiva ani aici a fost amenajat primul teren de golf din România, la început cu nouă trasee. Azi e cel mai îngrijit teren de golf din România, chiar dacă are numai șase găuri. 

Cu o tradiție de aproape 100 de ani, restaurantul din incinta clubului a fost reamenajat în anul 2012. Datorită campaniei de rebranding, imaginea dar și meniul acestui restaurant select a fost reîmprospătată, acesta devenind locul în care inovația întâlnește experiența culinară. Meniul cuprinde foarte multe rețete culese din lumea întreagă care sunt pregătite intr-o manieră contemporană, unică. Clienții care calcă pragul acestui restaurant au parte pe lângă meniul generos și avangardist mai au parte și de vinuri alese, coktailuri generoase și muzică bună. Atmosfera este una de vis, iar priveliștea este de încântătoare.

restaurant diplomat photo 403491_362102680548901_566654836_n_zps6f44ac60.jpg

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.