Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Ceasul negru și ironia destinului

Ceasul negru și ironia destinului

timeIeri s-a trezit din somn speriată și tremurând, cu lacrimile curgând pe obraji. În fiecare noapte avea același coșmar care o chinuia de câteva luni de zile și dimineața se trezea plângând. De fiecare dată șirul evenimentelor este același. În ultimul timp ajunsese să fie conștientă că visează și știa dinainte unde va merge, cu cine se va întâlni și ce va spune. De multe ori a încercat să schimbe firul evenimentelor din vis dar nu a reușit, până noaptea trecută. Ceva a fost diferit, dar nu știa din ce cauză. Într-un fel chiar s-a bucurat că visul s-a schimbat, dar îi era frică de necunoscut și de ceea ce urma.

În noaptea aceea a reușit să treacă de poarta mare și ruginită pe care încerca de fiecare dată să o deschidă și a intrat în grădina părăsită de la marginea orașului. A câștigat o bătălie, era bucuroasă și fericită, dar în același timp conștientă că inevitabil vor mai fi și altele, până avea să câștige lupta. Oare care a fost motivul care l-a determinat pe regizorul coșmarului să schimbe scenariul rigid de care a ținut cu dinții atâta timp? Oricare ar fi fost acela, pentru ea rămânea o enigmă greu de descifrat.

Totul a început cu cinci luni în urmă, în ziua în care soțul ei a plecat grăbit la o întâlnire de afaceri. Și acum, după atâta timp, gândul îi zboară la ceea ce s-a întâmplat în acea zi. Totul a fost o greșeală, o ironie a destinului și nu dorea să accepte faptul că poate așa a fost scris și că orice ar fi făcut nu ar fi reușit să schimbe ceva. Din păcate nu putea da timpul înapoi ca să-și atenționeze soțul și nici să-l oprească din drum. Atunci nu știa ce avea să se întâmple și nu avea motive să bănuiască ceva. Chiar l-a îndemnat să se grăbească ca să nu întârzie la întâlnirea cu acel om de afaceri, singurul care a fost interesat de proiectul soțului ei și care era dispus să investească o sumă considerabilă de bani în ideile lui fanteziste. Era vorba de foarte mulți bani și ca orice om de afaceri care se respectă dorea să afle cât mai multe detalii înainte să semneze contractul. Riscurile erau mari, dar dacă prototipul aparatului avea să funcționeze, câștigurile financiare ar fi fost imense pentru ambele părți.

 photo ceasaccurist_zpsaf4611a0.jpg

În dimineața aceea era foarte agitat și chiar s-a supărat pe ea pentru că negăsind unul din multele ceasuri free time pe care le avea, modelul Accurist MB954B, i-a sugerat să aleagă altul și să plece mai repede ca să nu întârzie la întâlnire. Ținea foarte mult la acel ceas, fiind un cadou făcut de ea cu ocazia aniversării unui an de la căsătoria lor, dar ei se părea că exagerează. Nu a plecat până nu și-a prins la mână ceasul preferat și a răsuflat ușurat. Își aducea foarte bine aminte cât de bucuroasă a fost când a văzut ceasul pe un magazin online de ceasuri de mana pentru barbati. Simplu și elegant, cu carcasa din oțel inoxidabil și brățara din ceramică, cu geamul din cristal mineral și rezistent la apă, acea bijuterie neagră a fascinat-o din primul moment și nu a mai căutat alt model. A știut că acel ceas va fi perfect pentru soțul ei și era sigură că și lui îi va plăcea la fel de mult și că va avea grijă de el. Chiar nu dorea să îl găsească desfăcut în sute de bucățele așa cum se întâmplase cu celelalte. Niciodată nu a înțeles obsesia lui pentru ceasuri și își dorea din tot sufletul ca pe acesta să îl condidere un simplu ceas de mână.

Atunci când s-a trezit după ce a visat că a reușit să treacă de poartă și-a dat seama că acest ceas a însemnat foarte mult pentru soțul ei și asta nu datorită faptului că l-a primit cadou de la ea, ci din alt motiv. Nici până azi nu a aflat de ce au hotărât cei doi să se întâlnească într-un loc aproape pustiu, pe un drum neumblat, la marginea orașului, în fața unei porți mari și ruginite care străjuia intrarea într-o grădină părăsită. De ce nu au ales un loc de întâlnire normal, într-un restaurant sau alt local asemănător? Acum nu mai contează motivul ci numai ce s-a întâmplat în ziua aceea. L-a așteptat multe ore să se întoarcă și să-i povestească cum a fost la întâlnirea cu potențialul investitor. Timpul a trecut pe nesimțite și la un moment dat a intrat în panică. A început să sune prietenii, cunoștințele și colaboratorii lui, dar nimeni nu îl văzuse în ziua aceea.

Într-un târziu s-a hotărât să îl caute singură. Înainte să plece el îi spusese cam pe unde urma să aibă loc întâlnirea și a reușit destul de repede să ajungă acolo. În fața porții mari despre care v-am povestit și a cărei imagine aparea constant în visele ei erau parcate două mașini, a soțului ei și a omului de afaceri, dar cei doi nu erau acolo. I-a căutat minute în șir fără nici un rezultat. A încercat să deschidă poarta veche dar nu a reușit. A bătut cu pumnii în ea sperând ca cei doi să audă zgomotul, dar a renunțat gândindu-se că cei doi au mers în alt loc să discute și poate, dacă au ajuns la o înțelegere, să sărbătorească așa cum se cuvine. Dar unde? În jur totul era pustiu pe o distanță de mai mulți kilometri și era sigură că cei doi ar fi mers cu mașinile, nu le-ar fi lăsat acolo. Într-un târziu, obosită și speriată, a anunțat poliției dispariția lor.

Din păcate eforturile ei și ale polițiștilor au fost zadarnice și nici acum, după cinci luni de zile nu știe ce s-a întâmplat cu soțul ei și cu omul de afaceri. Este inexplicabilă dispariția lor și, mai mult decât atât, chiar nu înțelege ce s-a întâmplat atunci, în acel loc pustiu. Caută răspunsuri, încearcă să înțeleagă și nu renunță! Câteodată este furioasă pe el deoarece nu i-a păsat de ea și a plecat într-un loc numai de el știut. De cele mai multe ori adoarme ținând în mână ceasul negru, cel pe care el l-a purtat în ziua aceea. L-a găsit pe jos, între cele două mașini. Nu știe de ce și cum a ajuns acolo și de ce nu se mai afla la încheietura mâinii soțului ei, dar simțea că există o legătură între dispariția celor doi și acel ceas negru, misterios, deoarece visul ei se schimbase și evenimentele nu mai erau aceleași începând din noaptea în care ea adormise cu ceasul în mână.

(Va urma)

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.