Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Haideți să facem networking!

Haideți să facem networking!

N photo coaching_zpsd18a1ab2.pngetworking-ul este un concept foarte des utilizat în zilele noastre. Acesta este format din oameni care vorbesc între ei schimbând informații, idei sau resurse, fiind cea mai rapidă și ușoară modalitate de a obține informații de orice fel. Fiind un element important în demararea și dezvoltarea unei afaceri acesta este pionul de bază al relaționării între oameni. Temenul de networking este sinonim cu abilitatea oamenilor de a-și face relații și de a le păstra pentru ca mai târziu să le poată folosi pentru a afla informații sau resurse importante și are aplicabilitate atât în sfera relațiilor de afaceri cât și în cele personale.

Ca să înțelegeți mai bine ce este conceptul de networking vă învit să citiți câteva articole scrise de Lorand Soares Szasz, cunoscut trainer educațional care deține unul din puținele bussines-uri coach de succes din țara noastră. Cursurile organizate de acesta sunt frecventate în fiecare an de sute de oameni de afaceri din întreaga țară, dovedind astfel că trainingurile conțin informații utile, practice și aplicabile.

Unde putem face networking? De cele mai multe ori nu este nevoie de un mediu organizat și rigid, cu reguli stricte pentru realizarea unui networking de succes. Putem face acest lucru într-un mediu relaxat și anume în locuri unde se întâlnesc mai multe persoane care au interese sau preocupări asemănătoare – în tren sau avion, la ședința cu părinții, la întâlnirea asociației de locatari, la un meci de fotbal sau baschet, la o conferință sau la un club de networking. Adevărul este că sunt foarte multe locuri optime pentru a face networking, dar depinde foarte mult și de oameni.

Pentru ca activitatea de networking să fie una de calitate și să aibă rezultatul contat este absolut necesar ca persoanele vizate să dispună de informațiile de care ai nevoie sau să fie capabili și dispuși să le facă cunoscute la un moment dat. De cele mai multe ori acest lucru este cel mai greu de realizat deoarece mulți oameni sunt sceptici sau sunt deranjați de cei prea insistenți. O asemenea rețea se construiește destul de greu deoarece este nevoie de multă răbdare, o bună tactică de abordare, fler, volubilitate și spontaneitate, carismă, fler și multe asemenea abilități.

 photo networking_zps53bc7759.jpg

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.