Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Produse Bio, sănătoase și gustoase

Produse Bio, sănătoase și gustoase

selgros photo selgros_zps22b08c4b.pngProdusele lactate sunt o sursă bogată de nutrienți necesare organismului uman. Consumul acestora trebuie să fie însă unul moderat. În nici un caz nu trebuie să exageram și nici să eliminăm în totalitate din meniul zilnic lactatele, indiferent dacă este vorba de alimentația copiilor sau a adulților. Excepție fac, într-o oarecare măsură, persoanele care suferă de intoleranța la lactoză. În România se consumă cel mai mult lapte de vacă dar și produse preparate din acesta. Cu toate că în străinătate brânza de capră este considerată o delicatesă și specialiștii recomandă includerea acesteia în alimentația zilnică a întregii familii, în țara noastră consumul este foarte mic.

Patria brânzei de capră este Franța cu peste 100 de sortimente omologate. Preferatele francezilor sunt Picandou (brânză proaspătă aromată), Crottin Cranberry (brânză aromatizată cu coacăze), Tomme de Cheve (gust puternic) și cașcavalul Bouton de Coulotte. Aceste sortimente se pot folosi în sau cu salată, se pot servi cu baghete albe și miere, cu cu pâine neagră și dulce, cu carne și clătite și se asortează foate bine cu fructe sau vinul dulce.

Brânza de capră este bogată în grăsimi ușor digerabile care se asimilează foarte ușor și conține proteine, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, seleniu, zinc, triptofan, cupru, mangan și vitaminele A, B2, B3, C, E și K.  Medicii recomandă brânza de capră bolnavilor de ateroscleroză și cancer, celor cu afectiuni gastrointestinale, renale și pulmonare, celor care suferă de anemie, diferite alergii, insomnie, dureri de cap, stres și celor care au diferite tulburări metabolice. Consumul laptelui de capră și a derivatelor acestuia este nu este indicat persoanelor obeze, celor cu probleme hepatice și nici persoanelor hipertensive fără avizul medicului specialist. Cei care au renunțat la fumat și persoanele cu afecțiuni pulmonare care nu au astfel de restricții pot consuma lapte sau produse specifice din lapte de capră în scop preventiv și curativ.

Selgros Targu-Mures
Produse alimentare si nealimentare
Comuna Ernei, nr. 591, Ernei, jud. Mures, 547215
Tel: 0265 205 000

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.