Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Un blog la început de drum

Un blog la început de drum

blog1În ultiml timp nu am prea citit ce au mai scris alți bloggeri români și nici nu am comentat prea mult . Din când în când, atunci când timpul mi-a permis, am mai citit câte un articol al cărui titlu mi-a atras atenția și apoi am trecut mai departe. Cam asta a fost activitatea mea în cadrul acestei mari comunități, blogosfera românească, în ultimele luni. Unele articole mi-au plăcut, altele nu. Am răsfoit cu plăcere câteva bloguri noi și am citit ultimele articole publicate pe blogurile pe care le citesc frecvent. Apreciez blogurile care au articole ce furnizează informații utile cititorilor și care sunt scrise corect din punct de vedere gramatical. De asemenea îmi plac cele care au design interesant.

Îmi plac cele care au design interesant deoarece pentru mine contează foarte mult ca tema aleasă pentru blog să fie simplă dar în același timp îndrăzneață. Citesc cu mare plăcere articolele publicate pe un blog care o temă care nu are prea multe culori și care în același timp nu se situează  nici la exrema celaltă, adică fără nici cea mai mică pată de culoare. Dacă blogul nu se încarcă repede, navigarea nu este ușoară și dacă un sunt direcționată spre pagini inexistente, mă enervez și părăsesc blogul fără a mai citi articolele. Nu îmi plac blogurile care folosesc fonturi mici pentru text și nici cele care, de exemplu, au textul alb pe fond negru sau albastru. pentru mine contează în egală măsură aspectul dar și conținutul unui blog.

Dar să vă dau un exemplu de blog care în general îmi place deși mai este mult de lucru la el: alunar.eu. Deși este nou, primul articol fiind publicat în luna aprilie 2014, acesta conține multe informații interesante. Articolele sunt grupate pe mai multe categorii care acoperă o arie mare de interese: alimentație, animale, android, atracții turistice, carieră, cosmetice, cultură, familie, iubire, sănătate etc. Din câte îmi dau seama este un blog care conține informații generale din mai multe domenii și nu este unul axat pe o anumită nișă. Navigarea este ușoară și intuitivă, iar blogul se încarcă foarte repede.

Fiind un blog lansat relativ recent are puține pagini indexate de către motoarele de căuare și are google page rank 0/10, dar este de înțeles. Ce mă deranjează puțin este faptul că nu există o pagină de contact și nici nu știu numele autorului sau autorilor acestui blog. Bine, nu este obligatoriu, să zicem că eram doar curioasă, doar atât. De asemenea blogul nu are nici o legătură spre rețelele de socializare cele mai cunoscute și nici nu există butoane pentru share. Nu sunt obligatorii nici acestea, dar părerea mea este că pentru a atrage un număr cât mai mare de vizitatori este indicat ca articolele de pe acest blog să fie vizibile și pe Facebook, Google+, Twitter etc.

Nu mă pricep prea bine să fac o analiză SEO, dar din câte îmi dau seama acest blog este destul de bine optimizat pentru motoarele căutare, punându-se accent în primul rând pe acest aspect. Fiind un blog generalist care are articole scrise pe o multitudine de subiecte diverse, cred că toate vizitele pe acest blog provin de pe motoarele de căutare, lipsind cele de pe facebook, google+ și restul rețelelor de socializare sau din alte surse. Concluzia mea este că este un blog care are articole interesante și care deși este la început de drum are șanse mari să devină cunoscut și să apară cât mai sus în rezultatele căutărilor după anumite cuvinte cheie. Începutul este promițător, dar mai este mult de lucru la el.

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.