Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Instrumente eficiente pentru targetarea pieței locale

Instrumente eficiente pentru targetarea pieței locale

În urmă cu aproximativ o lună de zile am descoperit silkweb.ro în urma unui anunț de pe Facebook și am solicitat un audit SEO gratuit pentru acest blog. Am primit analiza blogului meu neașteptat de repede și după ce am citit tot am făcut câteva schimbări la blog așa cum m-am priceput. Recunosc că cel mai mult îmi place să scriu și să fac modificări la design-ul temelor pe care le instalez, dar la partea de SEO sau promovare online nu mă descurc. Din cauză că mi-a plăcut foarte mult analiza primită de la specialiștii SilkWeb, aceasta fiind explicită și scrisă pe înțelesul meu, curiozitatea m-a determinat să întru pe blogul acestei agenții și să citesc câteva articole.

Unul foarte interesant este, din punctul meu de vedere „Promovarea prin SEO după penalizările de la Google”. Prima dată  deoarece blogul meu a fost penalizat la ultimul update al google PR din cauza, cred eu, a conținutului mare de articole și bannere publicitare. Ce este prea mult strică, nu? Mi-am dat seama de adevărul acestor cuvințe citind acest articol și am luat hotărârea ca pe viitor să țin cont de toate aspectele și să nu mai exagerez.

Un alt articol care mi-a atras atenția esteImpune-te în piața locala cu Google Adwords și Facebook Ads. În articol este vorba despre importanța targetării pieții locale și instrumentele online care sunt cele mai eficiente și care dau cele mai bune rezultate în cazul acesta. Trebuie să recunosc că nu știu prea multe despre metodele și instrumentele descrise în articol și nici nu le-am folosit pentru promovarea blogului deoarece cred că folosirea acestora este eficientă în cazul companiilor și firmelor care comercializează produse sau oferă servicii. Publicitatea este sufletul comerțului și orice metodă de promovare și informare a clienților este binevenită. În ultimii ani promovarea online prin intermediul paginilor web, a reclamelor și bannerelor publicitare și a advertorialelor a cunoscut o dezvoltare exponențială.

Foarte mulți utilizatori ai internetului caută informații online despre un anumit produs înainte să îl cumpere sau caută firme locale care oferă un anumit gen de servicii. Acesta este unul din principalele motive pentru care trebuie ca firmele să targeteze piața locală folosind unul sau mai mute instrumente specifice: Google AdWords şi Facebook Ads. Fiecare metodă are avantajele ei și dacă sunt folosite corect pot aduce o îmbunătățire considerabilă a vizibilității online a afacerii pe care o conduceți. Pe de altă parte trebuie să țineți seama și să luați în considerare și alte aspecte, cum ar fi:  locația afacerii, publicul țintă, produsele sau serviciile oferite și, nu în ultimul rând, bugetul pe care sunteți dispus să îl alocați acestei investiții de targetare locală.

Dacă doriți să dați un suflu nou afacerii dumneavoastră, să atrageți câți mai mulți clienți și să deveniți lideri locali pe nișa specifică activității pe care o desfășurați nu ezitați să folosiți aceste metode. Sfatul meu este ca înainte de a începe să faceți acest lucru să cereți sfatul specialiștilor de la SilkWeb care vă vor ajuta să puneți la punct un plan de acțiune pe termen scurt și lung al cărui rezultate să fie garantate din start, asta pentru a nu avea surprize neplăcute și investiţia dumneavoastră să nu se dovedească inutilă.

 photo adwords_zps92ed4ecd.png

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.