Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / The perfect day

The perfect day

timpFiecare zi nouă seamănă cu cea care a trecut, dar nu în totalitate. Ar fi ilogic să fie identice. Cu toate acestea, pentru mine toate sunt aproape la fel. Uneori mă gândesc că ar fi interesant să retrăiesc o anume zi din viață de nenumărate ori având puterea de a face schimbări până când aceasta ar deveni perfectă. Ați văzut filmul Edge of tomorrow cu Tom Cruise  în rolul principal? Ceva asemănător mi-aș dori și eu, dar cu mici diferențe, bineînțeles. Zic asta deoarece nu mi-ar plăcea să mă lupt cu extratereștri hidoși și nici să devin o adevărată mașină de luptă invincibilă, ci doar să creez o zi perfectă și apoi să trec mai departe, la următoarea pe care, inevitabil, o voi modifica.

Dar dacă stau să mă gândesc bine cred că până la urmă m-aș plictisi să traiesc de mai multe ori o zi din viața mea și aș renunța până la urmă să îmi doresc așa ceva. În definitiv toate întâmplările din viața unui om nu sunt aleatorii, ci au un scop precis, așa că ce rost ar avea ca să le schimb? În fiecare dimineață beau o cană mare de cafea acasă, înainte să plec la birou. Contează că pun o linguriță de zahăr sau două în cafea? Sau numai una și jumătate? Are rost să repet aceeași zi cântărind cantitatea de zahăr pe care o torn în cafea? Eh, da, până la urmă e vorba de sănătatea mea, veți zice. Dar problema asta o pot rezolva începând de mâine, fără să retrăiesc aceeași zi. Renunț la zahăr și gata! Și țigările? Să fumez numai două la cafeaua de dimineață sau mai bine trei? Care este numărul magic? Mai bine niciuna, veți spune voi.

Așa că, revin cu întrebarea: de ce să retrăiesc o zi numai pentru a-mi da seama câte țigări ar trebui să fumez la cafeaua de dimineața când pot pur și simplu să îmi propun ca începând de a doua zi să nu mai fumez deloc? Nu este mai simplu așa? Cred că până la urmă singurul avantaj ar fi că aș trăi mai mult din cauză că aș avea posibilitatea să retrăiesc o zi de câte ori doresc. Dar ar fi așa de plictisitor! Este tentant dar mai bine nu!

 

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.