Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Aplicarea corectă a fardului de pleoape

Aplicarea corectă a fardului de pleoape

farduri de pleoapeFardul de pleoape este produsul cosmetic cel mai des folosit de către femei deoarece acesta accentuează frumusețea și le ajută să își ascundă unele defectele deranjante. Acesta nu este un produs inventat recent, ci își are originea în urmă cu câteva mii de ani. Primele însemnări despre folosirea acestuia datează din perioada Egisptului antic când femeile egiptene foloseau kohl, un amestec din plumb, migdale arse și cupru oxidat. În Grecia antică se folosea fucus, un amestec format din pigmenții obținuți prin sfărâmarea pietrelor de lapis lazuli și malachit, iar în Japonia veche femeile se machiau cu un amestec din din petale de flori, făină de orez și excremente de păsări.

Cu toate că majoritatea femeilor din ziua de azi folosesc fardurile de pleoape, mai multe studii făcute de către specialiști au arătat că foarte multe nu știu să le aplice corect și nu țin cont de cele mai elementare reguli: textura și culorile fardurilor, culoarea ochilor, nuanța tenului  și etapele aplicarii pe pleoape. În legătură cu greșelile pe care le facem atunci când ne machiem ar fi multe de spus, dar am să scriu doar despre cele mai des întâlnite:

Erori în alegerea culorii fardurilor:

Rolul principal al fardurilor de ploape este evidențierea ochilor și din această cauză atunci când ne machiem trebuie să ținem seama în primul rând de culoarea ochilor. De exemplu, dacă avem ochii căprui, nuanțele potrivite machiajului acestora sunt galben auriu, piersică, gri argintiu, verde mentă, vanilie, turcuoaz și kaki. Pentru ochii albaștri sunt potrivite fardurile în nuanțe de maro roşcat, auriu, roz auriu, oranj,argintiu, roşu-violet, roz-bej, gri-albăstrui, bronz, kaki şi negru.

Erori în alegerea texturii fardurilor:

Trebuie să ținem seama de acest aspect când ne machiem deoarece nu putem folosi același gen de fard pe timpul zilei sau seara, atunci când mergem la muncă sau petrecem seara la un club. De exemplu, indiferent de vârstă, trebuie să ținem cont de faptul că fardurile metalice și cele cu mult sclipici sunt exclusiv pentru seară.

Erori în aplicarea corectă a fardurilor:

Pentru o aplicare corectă și de durată a fardurilor contează foarte mult ustensilele folosite. Trebuie să alegem o pensulă de calitate care să fie potrivită pentru această operație deoarece aceasta trebuie să distribuie uniform culoarea pe pleoape. Înainte de a aplica fardul pe ploape trebuie să ținem seama de un aspect important:  În nici un caz acesta nu trebuie aplicat direct pe fondul de ten sau pe anticearcăn. Înainte de aplicarea fardului de ploape trebuie să pregătim zona ochilor (demachierea și hidratarea) și aplicarea primer-ului transparent cu textură cvasi-solidă pentru ploape care uniformizează tonul pielii, camuflează petele și împiedică întinderea machiajului.

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.