Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Moderație și echilibru

Moderație și echilibru

targul de mobila onlineFiecare om are tabieturile lui indiferent de vârstă, clasă socială, sex sau ocupație. Acestea au devenit parte integrantă a vieții de zi cuzi, chiar dacă unele ele sunt considerate dăunătoare sau pur și simplu doar o mare pierdere de timp. Pe de altă parte, putem spune că tabieturile au o influență foarte mare asupra vieții noastre și ne definesc cel mai bine. La majoritatea tabieturilor nu putem sau nu vrem să renunțăm deoarece, mai ales după o anumită vârstă, acestea se transformă într-o rutină plăcută și confortabilă care ne înseninează viața și o fixează pe anumite coordonate greu de schimbat.

Mulți oameni introduc treptat în programul zilnic mici obiceiuri sau activități cărora le dedică din ce înce mai mult timp – de la cafeaua de dimineață și cititul ziarelor în drum spre locul de muncă și până la urmăritul unor anumite emisiuni sau filme la televizor, seara înainte de culcare. După o zi de muncă lungă și obositoare numai gândul de a dormi pe o saltea ortopedică din spumă de mare de la Tamo’s este una tentantă.

Unii specialiști sunt de părere că rutina zilnică este inamicul creativității și ai dezvoltării personale, funcționând ca un zid sau un ecran protector împotriva informațiilr, senzațiilor și experiențelor noi pe care le-am putea asimila și folosi în favoarea noastră. Pe de altă parte sunt destui de mulți care considără că tabieturile sunt un rău necesar, mai ales dacă fac parte din categoria celor inofensive. În orice caz, părerile sunt împărțite și nu mă miră faptul acesta. Să luăm un exemplu: De ce aș prefera să dorm pe o canapea incomodă cu arcuri tari în loc să folosesc un pat cu o saltea bună, cu un grad sporit de flexibilitate datorită spumei de înaltă intensitate? Sau de ce aș renunța la cafeaua de dimineață care îmi asigură energia și îmi asigură buna dispoziție pe o bună perioadă a zilei din cauză că are cofeină în favoarea unei căni cu ceai din fructe care nu are nici un efect vizibil pentru mine?

Ar mai fi multe de spus referitor la tabieturi și rutina zilnică, dar cum părerile sunt împărțite, cel mai bun sfat este unul simplu: moderație și echilibru în viață. Important este să ne simțim bine și să facem cele mai bune alegeri punând în balanță și cântărind cu atenție fiecare aspect al unei alegeri.

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.