Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Erori frecvente întâlnite în munca de birou

Erori frecvente întâlnite în munca de birou

munca la birouDin ce în ce mai mulți oameni petrec multe ore de lucru la birou și nu este de mirare  de ce tot mai mulți acuză dureri, stări de amorțeală și furnicături. Cunoscută și ca neuropotia periferică, această tulburare a sistemului nervos periferic afectează nervii din brațe, picioare, fața și trunchi. Există mai multe cauze ale acesteia: compresia țesuturilor și evident a nervilor, lipsa de mișcare necesară la nivelul articulațiilor și mușchilor din jur. Amorțeala și furnicăturile ne transmit că ceva nu este bine. În continuare voi scrie despre trei greșeli majore pe care le putem face la birou și în final vă voi recomanda utilizarea scaunele ergonomice potrivite, precum cele de aici.

1. Pozitia necorespunzatoare la birou

Oamenii stau pe scaune ce nu favorizează o pozitie corectă a corpului. Stând pe un scaun ce nu asigură un sprijin adecvat se poate ajunge la o dereglare a coloanei vertebrale. De asmenea, pentru a evita picioarele amorțite și senzatia de moleșeală,  este nevoie de suport pentru spate. Picioarele trebuie să stea pe podea, nu încrucișate, formând unghiuri de 90 de grade la nivelul genunchilor și coapselor. Reglarea acestor scaune, la înalțimea potrivită, este o alta eroare. Brațele nu trebuie să fie la o înaltime gresită.

2. A sta nemișcat la masa de birou, un timp prea îndelungat

La fiecare 45 de minute, trebuie să ne ridicăm și să ne mișcăm. Altfel musculatura de suport a corpului va obosi. Gâtul poate să resimta acest lucru, facând ca întreg capul să se lase in fața, cauzând o presiune și mai mare.  Este imposibil ca timp de 8-10 ore corpul uman să nu facă față acestei presiuni.

3. A ține monitorul calculatorului prea jos

Acest lucru duce la o postură greșita a capului, obosind atât ochii cât și gâtul. Ecranul ar trebui să fie mai sus decât nivelul ochilor, pentru a se adopta o poziție bună a capului.

Exerciții caracteristice fiecarei nevoi pot să fie prescrise de către medic; alături de schimbări în stilul de lucru, în postură, se pot observa îmbunătatiri considerabile. Un prim pas poate fi însă chiar și respectarea acestor puncte, alaturi de achiziția unor scaune ergonomice, precum cele din oferta Selgros. Alege sa investești în sănătatea ta sau a angajaților tăi, cumparând articolele potrivite de mobilier.

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.