Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Bio – sănătos și gustos?

Bio – sănătos și gustos?

bioaleeaNu de puține ori am ajuns la concluzia că eu nu funcționez fără cafea și nu mă refer strict la ceașca de cafea de dimineața, ci la multele pe care le beau de-a lungul zilei. Câte cafele beau într-o zi?  Multe, nu știu numărul exact. Depinde de împrejurări, anturaj și multe altele. Dimineața la prima oră îmi place să beau o cana mare de cafea tare făcută la ibric. La birou, înainte de începerea programului îmi prepar cafea instant (din două pliculețe 3 în 1). Pe la ora 13 sau 14 mai sacrific un pliculeț pentru desfătarea mea. Spre seară mai beau o cească de cafea făcută la ibric, indiferent dacă am oaspeți sau nu. Știu, prea multă cafea, prea multă cafeină. Sunt dependentă, recunosc!

M-am obișnuit să beau cafea la orice oră din zi și am impresia că fără lichidul miraculos nu sunt eu, corpul și mintea nu îmi mai fuincționează la parametri normali. Poate că ar trebui să renunț la obiceiul acesta, dar am nevoie de cafea. Sau de cafeina din ea. Aș putea renunța doar la cafeină și să continui să beau cafea? Aș putea încerca, dar cred că o să fie cam greu, la fel cum mi se întâmplă cu țigara clasică și cea electronică. E greu de ales: A fuma sau a vapa? Aceasta este întrebarea! E mai bine să beau cafea decafenizată pe care o percep ca un surogat sau mai bine una adevărată, plină de savoare și cafeină? Eu știu ce este în mintea mea, ce îmi place și ce nu, cu toate că realizez că nicotina și cafeina nu sunt bune.

De la cafea am ajuns la țigări și nu asta a fost intenția mea, dar cele două (țigarea și cafeaua) sunt strâns legate și formează un cuplu greu de separat. Țigara nu e bună fără cafea și cafeaua nu are nici un gust dacă nu este savurată împreună cu o țigară. Dar cum toată lumea este de părere că trebuie să trăim sănătos și să folosim numai produse bio, m-am gândit că nu ar fi rău să încerc să beau și eu cafea bio, fără cafeină, ca să văd cum este, nu neapărat ca să fiu în pas cu moda. Magazinul online www.bioaleea.ro oferă spre vânzare multe produse bio: alimente, cosmetice, detergenți etc. Adevărul este că toate acestea mi-au trezit interesul (excepție făcând doar produsele bio pentru copii din motive evidente), dar am zăbovit mai mult la categoria  alimentelor bio. Ceai nu prea beau, nu mă dau în vânt după așa ceva, dar sunt curioasă ce gust are crema de ciocolată fără zahar sau biscuiții cu musli fără zahăr. Cel mai mult mă tentează ideea de a încerca o cafea bio, decafenizată. Trebuie să recunosc că dintre toate cel mai mult mi-a stârnit curiozitatea cafeaua din spelta (specie de grâu hibridă, subspecie a grâului obișnuit, rezultat ca o combinație din grâul comun și cel sălbatic) și cum nu văd nici o legătură între cafea și grâu sunt foarte curioasă ce gust are o cafea care nu e făcută din boabe de cafea măcinate, ci din grâu.

cafea bio

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.