Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Optimizarea SEO

Optimizarea SEO

eadvertisingCine are un site de prezentare, un magazin online sau chiar un blog de nișă sau personal (așa cum este al meu) știe foarte bine că motoarele de căutare sunt foarte importante în ceea ce privește traficul dar și vizibilitatea pe internet. Zilnic, milioane de oameni accesează internetul în cătare de informații prin intemediul acestor motoare de căutare (Google, Yahoo, Bing). Acestea folosesc programe speciale (boți/spideri) pentru a naviga pe internet și a colecta și cataloga informațiile pentru a construi o bază de date necesară indexării după anumite criterii (cuvinte sau grupuri de cuvinte cheie).

Pentru ca un site web să apară în topul rezultatelor căutării după un cuvânt cheie este ca acesta să fie foarte bine optimizat din punct de vedere SEO. Majoritatea utilizatorilor motoarelor de căutare folosesc cuvinte cheie pentru ceea ce doresc să găsească pe internet și în urma întoarcerii rezultatelor de către motorul de căutare folosit ei accesează link-urile prezente pe prima pagină, cu toate că de cele mai multe ori zezultatele pot să fie afișate pe zeci sau chiar sute de pagini. Deci principalul obiectiv din punct de vedere SEO (Search Engine Optimization – Optimizare pentru motoare de căutare) este ca în urma întoarecerii rezultatelor unei căutări pagina web vizată să apară pe prima pagină, ideal pe primul loc.

Adevărul este că este destul de greu să ajungi la o asemenea performanță fără ajutorul unor profesioniști care știu totul despre optimizare seo. Să zicem că în cazul unui blog personal poate nu este chiar așa de importantă optimizarea SEO și mulți blogeri nu sunt preocupați de aspectul acesta, concentrându-se numai asupra plăcerii scrisului. Dar încazul paginilor web de prezentare a unor firme, instituții sau a magazinelor online este indicat ca otimizarea SEO să fie făcută corect și, ceea ce este cel mai important, rezultatele să fie conform așteptărilor. Știu, este complicat și tot ceea ce ține de SEO necesită investiții în timp și bani, dar merită efortul. Dacă totul este făcut cum trebuie, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.